Zkontrolujte své investice odkudkoliv. Český startup Fondee spustil vlastní mobilní aplikaci

8. 6. 2022 – 17:23 | Digitál | Šárka Tmějová | Diskuze:

Zkontrolujte své investice odkudkoliv. Český startup Fondee spustil vlastní mobilní aplikaci
Jan a Eva Hlavsovi, zakladatelé Fondee | zdroj: Foto: Fondee

Mobilní aplikace jsou v roce 2022 takřka samozřejmostí pro každou firmu. Česká investiční platforma Fondee, která chce Čechy naučit investovat, teď vyšla vstříc klientům, kteří chtějí mít neustálý přehled o svých vkladech. Za první dva týdny od spuštění zaznamenala aplikace přes čtyři tisíce stažení.

Spravujte své investice kdykoliv a odkudkoliv, klidně ve frontě v obchodě, cestou vlakem anebo tramvají. Český startup Fondee před dvěma týdny spustil novou mobilní aplikaci, která na obrazovce mobilního telefonu umožňuje sledovat vývoj portfolia, zadávat výběry či upravovat nejrůznější nastavení účtu. Až doposud k podobným akcím museli využít webové rozhraní.

Aplikaci si zájemci mohou stáhnout z Google Play či App Storu, během prvních dvou týdnů tak učinily zhruba čtyři tisíce lidí, což představuje asi 40 % všech investorů. Dvě třetiny uživatelů používají iOS, zbytek používá mobilní zařízení s Androidem.

„V dnešním rychlém světě mnoho našich klientů řeší velkou část pohybu svých peněz přes mobilní aplikace. Jsou zvyklí, že přehled o svých účtech mají kdykoli k dispozici ve svém chytrém telefonu. Začaly se nám proto od nich množit dotazy, jestli nechystáme ve Fondee mobilní aplikaci. My jsme si řekli, že je to skvělý nápad, jak být ještě blíž všem, kteří nemají čas, nebo se jim nechce otevírat po práci počítač, aby provedli nové vklady, nebo sledovali, jak se jejich investicím daří,“ prohlásil zakladatel Fondee Jan Hlavsa.

Noví klienti mohou s Fondee začít investovat prostřednictvím aplikace i na webu. Pro začátek je nutné vyplnit dotazník, který vyhodnotí zákazníkův vztah k riziku, na jehož základě si pak vybere portfolio akcií a dluhopisů, do nějž může investovat libovolnou částku v minimální výši 1 000 Kč.

Fondee založili v roce 2017 manželé Eva a Jan Hlavsovi, kteří chtěli zužitkovat své zkušenosti z londýnského finančnictví a zpřístupnit investování lidem v Česku. V loňském roce pro svůj startup získali milion eur od skupiny soukromých investorů a J&T Banky.

Ještě letos v lednu mělo Fondee kolem osmi tisíc klientů, jejich počet pak do června poskočil zhruba o čtvrtinu. Investory láká hlavně jeho jednoduchost a přístupnost, kdy není potřeba mít žádnou předchozí zkušenosti s finančními trhy. Velkou roli v růstu ale hraje také aktuální vysoká inflace, která spotřebitele znehodnocující se úspory motivuje investovat.

Zdroje:
Fondee

Nejnovější články