Česká investiční platforma Fondee dorazila na Slovensko. S další expanzí pomůže nová provozní ředitelka

31. 1. 2022 – 15:20 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Česká investiční platforma Fondee dorazila na Slovensko. S další expanzí pomůže nová provozní ředitelka
zdroj: Foto: Fondee

Platforma Fondee, skrze níž můžete investovat do akcií a dluhopisů, otevřela rok 2022 expanzí do zahraničí, v čemž hodlá pokračovat s pomocí nové provozní ředitelky.

Českému startupu Fondee se loni v létě po mnoha měsících podařilo získat licenci obchodníka s cennými papíry od České národní banky a klienti se začali hrnout. Jen během posledních dvou měsíců roku 2021 jejich počet vzrostl o 40 % a dosáhl počtu 2 700 klientů.

Nyní jich má už přes 8 000, na čemž se může podílet letošní expanze na slovenský trh. „Objem peněz pod správou se během téhož období zvýšil o více než 30 procent. Nutno podotknout, že tento růst byl dosažen navzdory tomu, že trhy šly proti našim klientům. A rostoucí trend očekáváme i nadále,“ komentuje Jan Hlavsa, spoluzakladatel a CEO Fondee.

Mezi překvapení loňského roku patří přísun investorek. Zatímco koncem roku 2020 tvořily ženy jen 16 % ze všech investorů, koncem loňského roku to byl téměř dvojnásobek, tedy 30 %. Je to zároveň něco, čemu se chce věnovat nová provozní ředitelka Laureen Höllge známá jako Lóra.

„Srdcovkou pro mě bude opřít se i do toho, aby investování nebylo především doménou mužů a aby více investovaly i ženy,“ prozradila Lóra. Nicméně jejím hlavním úkolem bude pomoci Fondee růst, s čímž souvisí expanze na další zahraniční trhy. „Jen v následujícím půlroce chceme zdvojnásobit počet našich klientů,“ dodává.

Lóra dříve pracovala jako management konzultantka v Boston Consulting Group, má zkušenosti s marketingovým managementem politické kampaně i v oblasti vzdělání coby ředitelka neziskové organizace Discover. Ve Fondee přitom začínala jako klientka.

„Lóra je člověk, který osobnostně do našeho týmu perfektně zapadá. Okamžitě jsme si padli do noty a těšíme se, že k nám kromě svých bohatých zkušeností přinese spoustu skvělých nápadů a novou energii,“ uzavírá Hlavsa.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články