J&T Banka a skupina Leoše Navrátila pomáhá startupu Fondee růst

27. 8. 2021 – 8:36 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

J&T Banka a skupina Leoše Navrátila pomáhá startupu Fondee růst
zdroj: Foto: Fondee

Nová investice ve výši jednoho milionu eur pomůže Fondee s regionální expanzí i personálním růstem.

Fondee podle všeho zažívá skvělý rok. Před víc než měsícem se mladé firmě manželů Hlavsových podařilo získat licenci obchodníka s cennými papíry od České národní banky, což startupu mimo jiné umožňuje rozšířit svou působnost za hranice České republiky díky takzvanému EU passportu. Tuto nyní již nevyhnutelnou expanzi nyní podpořili dva významní investoři.

Jedním z nich je skupina soukromých investorů točících se okolo Leoše Navrátila, která se investicím na kapitálových trzích věnuje již 20 let. Druhým je J&T banka, která do Fondee investovala deset milionů korun již loni na podzim. Dohromady v aktuálním investičním kole startupu přiteklo 25 milionů korun, přičemž investice podléhá ještě schválení ČNB.

„Peníze od investorů nás posunou opět o další výrazný skok dál, věříme ve znatelnou akceleraci našeho byznysu. Nedávno jsme získali novou licenci od ČNB a díky tomu můžeme připravovat zahraniční expanzi. Zaměříme se rovněž na rozšíření produktové řady a konečně pro naše klienty spustíme také mobilní aplikaci,“ říká spoluzakladatel Fondee Honza Hlavsa.

Hlavsovi sami mají s kapitálovými trhy dvacetileté zkušenosti, s jejichž pomocí pomáhají i svým klientům zhodnotit peníze, které by se jinak jen tak válely na běžných účtech. „Fondee stojí na jednoduchém a funkčním konceptu. Líbí se nám vize firmy, že do akcií a dluhopisů může investovat i drobný investor, online, bez poradců a nesmyslných poplatků. V neposlední řadě pravidelné investování pomáhá porazit inflaci,“ říká Leoš Navrátil.

Fondee má na 4 tisíce klientů s průměrným věkem 34 let a jeho investoři obecně volí odvážnější portfolia. Více než 92 % si u Fondee zvolilo portfolio, ve kterém převažuje expozice na akciové tituly vůči titulům dluhopisovým.

„Mladí Češi začali vnímat fakt, že peníze na běžných účtech jim při skoro nulových úrokových mírách nic nepřinesou a relativně vysoká inflace je znehodnotí. Takže začali ve velkém investovat do akcií. I přes obrovský propad trhů v únoru a březnu 2020 skončilo naše portfolio typu Smělý za rok 2020 v zisku 10,5 %. Portfolio Odvážný si vedlo ještě lépe, bylo v zisku 11,5 %,“ doplňuje a uzavírá spoluzakladatelka Fondee Eva Hlavsová.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články