Startup Wise Guys zahajuje druhý ročník projektu Jump for CEE podporovaný společností Google

5. 5. 2022 – 16:56 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Startup Wise Guys zahajuje druhý ročník projektu Jump for CEE podporovaný společností Google
zdroj: Wise Guys

Cílem startupového programu Jump for CEE od Startup Wise Guys je přilákat na online workshopy 400 jednotlivců a týmů ze střední a východní Evropy a přivést tak na svět nové projekty, které sníží negativní dopady hospodářské krize způsobené pandemií.

Startup Wise Guys patří k nejzkušenějším evropský startupovým akcelerátorům a je jedním z nejaktivnějších investičních fondů. Startup zahajuje druhé kolo bezkapitálového akceleračního programu s názvem Jump for CEE, který podporuje výzva Impact Challenge společnosti Google pro střední a východní Evropu. 

Druhý ročník probíhá od května do července 2022 a všechny akce programu budou pro účastníky zdarma. V programu jsou tři moduly – idea hack, hackathon a preakcelerátor – které účastníkům pomohou pracovat na podnikatelském myšlení, naučit se základy podnikání a začít využívat síť mentorů. Idea Hack pomůže účastníkům zformovat jejich vizi, zatímco Hackathon je 48hodinová akce, která vyvrcholí prezentací před porotou. Preakcelerátor probíhá online po dobu osmi týdnů.

Loni se přihlásilo více než 330 účastníků z 31 zemí a do jednotlivých aktivit se zapojilo 170 začínajících podnikatelů z regionu střední a východní Evropy i mimo něj. V průběhu programu pomohla mezinárodní síť mentorů a odborníků vytvořit 17 týmů, které rozvíjely podnikatelské nápady v různých odvětvích a sektorech, jako je vzdělávání, kybernetická bezpečnost, platby, cestování, zemědělství, sport a mobilita. Ten nejlepší tým získal investici od společnosti Startup Wise Guys a byl pozván do jejího pravidelného akceleračního programu. 

V podnikání ale pokračují nejen oni. „Už 10 let pomáháme měnit nápady v prosperující podniky a teď chceme společnosti něco vrátit prostřednictvím naší neziskové odnože. V rámci nadace se snažíme realizovat ambiciózní projekty, které pomáhají rozvíjet udržitelné místní i mezinárodní startupové ekosystémy. Naše spolupráce s Google.org už teď překonává všechna očekávání, inspiruje nečekané publikum a vzbuzuje ambice u podnikatelů z ekonomicky zranitelných skupin,“ komentuje Cristobal Alonso, globální generální ředitel Startup Wise Guys.

Účastníci programu Jump for CEE nemusí mít před přihlášením do programu vlastní firmu, a dokonce ani podnikatelský plán. Přihlásit se může každý jednotlivec nebo tým se solidními základy angličtiny a zájmem o digitální svět z regionu střední a východní Evropy, tedy z České republiky, Slovenska, Litvy, Lotyšska, Estonska, Polska, Bulharska, Řecka, Maďarska či Rumunska.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články