Startup VOS.health získal už třetí investici. Jejich aplikace pomáhá s duševním zdravím 2 milionům lidí

20. 2. 2023 – 14:04 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Startup VOS.health získal už třetí investici. Jejich aplikace pomáhá s duševním zdravím 2 milionům lidí
zdroj: VOS Health

V roce 2021 strávili 3 měsíce v americkém Silicon Valley díky programu CzechAccelerator agentury CzechInvest.

Letos se oba zakladatelé umístili v prestižním žebříčku Forbes 30 pod 30, dostali se na úzký seznam 10 startupů, které je dobré mít v hledáčku, vydaný EU Startups a teď to nejlepší. Získali už třetí investici, tentokrát v seed kole ve výši 36 mil. Kč.

Na duševním zdraví záleží. Být sám sebou. Cítit se dobře. Být spokojený. Někdy to ale nejde. Česká aplikace VOS.health od Jiřího Ďiblíka a Ondřeje Kopeckého pomáhá těm, kteří to potřebují. Jejich úspěch je snem dalších startupistů. Oni to jednoduše dokázali.

Jiří Ďiblík, spoluzakladatel aplikace, doplňuje: „Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) v roce 2019 žil 1 z každých 8 lidí, tedy 970 milionů lidí na celém světě, s duševní poruchou, přičemž nejčastějšími byly úzkostné a depresivní poruchy. VOS obsahuje širokou škálu vědecky podložených nástrojů, od osobního wellbeing plánu a analýzy duševního zdraví až po chat s psychologickými poradci, a pomáhá uživatelům budovat pozitivní sebeobraz a mentální sílu. Pokud se chcete cítit lépe a udržet si duševní zdraví v dobré kondici, VOS je aplikace pro vás.”

Zmíněná nová investice je posune zase o obrovský krok dál. Celkem se jedná o investice ve výši 51 mil. Kč za poslední dva roky. Aplikaci VOS.health využívá již dva miliony lidí po celém světě, zachránila už více jak 10 životů, je dostupná v devíti světových jazycích a celý tým čítá více jak dvacet lidí.

Zdroje:
Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články