Aplikace VOS.health pro podporu duševního zdraví sbírá investice v desítkách milionů korun

10. 1. 2023 – 18:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Aplikace VOS.health pro podporu duševního zdraví sbírá investice v desítkách milionů korun
zdroj: VOS.health

Mobilní aplikace VOS.health, která uživatelům pomáhá s udržováním psychického zdraví, otevřela nové kolo investic. K současným investorům se nově připojily fondy Soulmates Ventures a Purple Ventures, které do rozvoje aplikace a expanze na nové trhy přispěly investicemi ve výši nižších desítek milionů korun.

Po dvou letech od doby, kdy Jiří Diblík a Ondřej Kopecký na aplikaci VOS.health začali pracovat, tuto platformu používají již 2 miliony uživatelů po celém světě – konkrétně ve 170 zemích a 9 jazycích. Po mnoha hodnotných ocenění se dostali do prestižního evropského žebříčku Forbes 30 pod 30, stali se Apple Aplikací dne, generují měsíční tržby v řádech milionů korun a hlavně denně aktivně pomohou desítkám tisíc lidí po celém světě.

Nejen proto mají v aplikaci VOS.health investoři takovou důvěru, že do ní nyní vkládají desítky milionů v novém seed investičním kole. K současným investorům Miton a Reflex Capital se nově připojuje jako lead investor Soulmates Ventures a Purple Ventures s investicí činící přes 36 milionů korun.

„Jsem velmi vděčný za důvěru ze strany Soulmates Ventures, Purple Ventures a současných investorů. Věříme, že s jejich podporou budeme moci pokračovat v rozvoji a rozšíření našich služeb pro pomoc lidem s péčí o duševní zdraví a přinášet zcela nové inovace. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) v roce 2019 žil 1 z každých 8 lidí, neboli 970 milionů lidí na celém světě, s duševní poruchou, přičemž nejčastějšími byly úzkostné a depresivní poruchy. Vidíme však, že mezi lidmi roste popularita technologií, které dokáží efektivně pracovat s mentálním zdravím. Jsem si jistý, že právě propojení nejnovějších technologií a expertů v oblasti psychologie dokáže pomoci ve světovém měřítku,“ říká Jiří Diblík, 24letý zakladatel VOS, který s programováním a vývojem aplikací začal už ve 12 letech.

„VOS obsahuje širokou škálu vědecky podložených nástrojů, od osobního wellbeing plánu, analýzy duševního zdraví, až po chat s psychologickými poradci, a pomáhá uživatelům budovat pozitivní sebeobraz a mentální sílu. Pokud se chcete cítit lépe a udržet si duševní zdraví v dobré kondici, VOS je aplikace pro vás,“ dodává Jiří Diblík.

Nová investice bude použita především na rozvoj a expanzi VOS.health, za níž stojí nejen tým zakladatelů, ale také osmičlenný tým vývojářů a mnoho psychologů a expertů na oblast duševního zdraví. Tato platforma pomáhá lidem v boji s psychickými problémy pomocí desítky vědecky podložených nástrojů, krizové intervence a chatu s psychologickými poradci. Aplikace pro své fungování využívá umělou inteligenci a je aktuálně dostupná pro platformy iOS a Android. Každý týden ji využívají stovky tisíc uživatelů. 

„Většina z nás pocítila v nějaké míře psychické problémy. VOS pro nás v Soulmates Ventures představuje komplexní a snadno dostupný nástroj pro aktivní reflexi duševního zdraví a podporu s jeho dlouhodobým zlepšením. Investujeme do reálných udržitelných inovací a mimořádných týmů s globálními ambicemi, proto jsme hrdí na naše partnerství s VOS,“ dodáva Michal Sikyta, investiční manažer lead investora tohoto investičního kola Soulmates Ventures.

VOS právě oslavuje 2 roky od spuštění a svým uživatelům nově nadělila bezplatný nástroj první psychologické pomoci „First Aid”, který všem uživatelům v rámci svých modulů pomůže překonat akutní krizové situace spojené například s panickou atakou, depresí, stresem či myšlenkami na sebevraždu. 

„Startupy, které mění svět k lepšímu, vidíme v Purple Ventures moc rádi. To stejné platí pro pro zakladatele, kteří mají velký zápal a chuť věci posouvat. Ve VOS se tohle jednoznačně potkalo. Když jsme zjistili, kolika lidem aplikace pravidelně pomáhá a jak sehrané a motivované je duo zakladatelů, tak jsme tady viděli velký potenciál. Navíc, když se k tomu přičetla pokora celého týmu a zvučná jména, která VOS podpořila už dříve. Proto máme radost, že jsme součástí tohoto investičního kola.“ –  Říká zakládající partner Purple Ventures Jan Staněk.

Je to právě progresivní rozvoj, který aplikaci VOS.health činí celosvětově jedinečnou a aktuálně nejstahovanější Mental Health aplikaci ve střední Evropě. Nově také VOS.health chystá spouštění prvního AI Psychologického poradce (psycholog na bázi umělé inteligence) s názvem ChatMind, který bude k dispozici pro všechny uživatele včetně českého jazyka. Zájemci o tuto AI platformu se již dnes mohou přihlásit do beta testování nového nástroje na chatmind.ai.  

Zdroje:
VOS Health

Nejnovější články