Startup Awards budou oceňovat ty nejlepší české startupy

9. 6. 2022 – 10:50 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Startup Awards budou oceňovat ty nejlepší české startupy
zdroj: Startup Awards

Česko je startupům zemí zaslíbenou. Vzniká tu ohromné množství nápadů a projektů a jejich ambice ani tempo neustávají. I proto nyní vzniká akce Startup Awards, slovy pořadatelů “největší akce svého druhu,” která působí jako dnes už dobře známá Křišťálová Lupa – ta zase pravidelně oceňuje služby a vůbec projekty českého internetu.

„Myslím, že žádné české médium nemá ke startupům blízko právě tak jako CzechCrunch. I když se tematický záběr, kterému se věnujeme, v posledních letech hodně rozšířil, právě startupy byly v začátcích tím, co CzechCrunch stoprocentně definovalo a na čem server začínal. A velký zájem o startupy nám zůstal i do dneška. Je to taková naše srdcovka,“ říká Michal Ptáček, zakladatel CzechCrunche. „Chceme ukázat, kolik úžasných projektů zde vzniká, a představit lidi, kteří za nimi stojí,“ dodává Ptáček.

Letos tak proběhne vůbec první ročník Startup Awards a to hned se čtyřmi kategoriemi: Mladý startup roku, kde budou firmy s potenciálem stát se příštím jednorožcem. Startupová osobnost roku pak ocení konkrétního člověka, který v posledním roce zanechal významnou stopu na České startupové scéně. Investiční trefa roku hodnotí nejzajímavější investiční počin, a nakonec Cena popularity pak jednoduše vybere ten nejoblíbenější startup z pohledu veřejnosti.

Zatímco cenu popularity vybírá veřejnost, o zbytek kategorií se pak postará porota doplněna odborníky z CzechCrunche.

Po uzavření nominací zveřejní pořadatelé Startup Awards seznam tří desítek startupů s největším počtem hlasů. Z nich se pak bude v srpnu vybírat ještě jednou, a to opět za pomoci hlasů čtenářů a veřejnosti. Toto hlasování už určí finální pořadí. Výsledky se pak veřejnost dozví v září během galavečera v Žofíně.

Do užšího výběru se dostane jen 30 startupů s jejich největším počtem. Na akci máte čas do 17. července. Druhé kolo hlasování o nejoblíbenější startup pak začíná 1. srpna a posílat své preference můžete až do posledního dne v měsíci.

„Rozvoj, kterým tuzemská startupová scéna v posledních letech prošla, je obrovský. Velmi dobře si pamatuji její skoro až punkové začátky a se současným stavem je to neporovnatelné. Z mého pohledu ubylo pochybných projektů, a naopak se velmi zvýšila profesionalita jak startupů, tak týmů, kteří je budují. Česko se tak podle mě v průběhu let dere stále výš v pomyslném žebříčku startupových národů, což jasně ukazuje i počet úspěšných projektů, které zde vznikají a dobývají svět,“ uzavírá Ptáček.

Více informací, včetně možnosti hlasování, najdete na startupawards.cz.

Zdroje:

Nejnovější články