Řešení pro generativní umělou inteligenci od společnosti Dell Technologies urychlují podnikovou transformaci

18. 10. 2023 – 9:08 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Řešení pro generativní umělou inteligenci od společnosti Dell Technologies urychlují podnikovou transformaci
zdroj: Dell Technologies

Společnost Dell Technologies rozšiřuje své portfolio řešení pro generativní umělou inteligenci (GenAI), která pomáhají firmám využívat naplno její potenciál. Nová řešení urychlují využití generativní umělé inteligence díky chytřejšímu sběru dat, multicloudovému přístupu a profesionálním službám.

„Aby společnosti mohly využívat umělou inteligenci naplno, potřebují správnou infrastrukturu, datový plán, software a služby pro podporu pracovních zátěží ve veřejných cloudech, lokálních prostředích i v edge,“ říká Jeff Boudreau, ředitel pro umělou inteligenci ve společnosti Dell Technologies. „Právě v tomto směru nabízíme firmám podporu prostřednictvím našich ověřených řešení, moderního data lakehouse a světově nejširším portfoliem GenAI.“ 

Přizpůsobení modelů GenAI pro maximální využití vlastních dat

Ověřený design Dell a NVIDIA pro generativní umělou inteligenci nabízí předem trénované modely, které získávají poznatky z dat, takže není nutné budovat modely od začátku.

Řešení Dell poskytuje osvědčené postupy pro přizpůsobení modelů GenAI na základě požadovaných výstupů při využití lokálních informací a zachování jejich bezpečnosti. Díky škálovatelné šabloně pro vlastní přizpůsobení mají nyní podniky k dispozici mnoho možností, jak uzpůsobit modely GenAI k plnění konkrétních zadání s využitím vlastních dat. Modularita celého řešení umožňuje jeho flexibilní uplatnění pro široké spektrum výpočetních požadavků, od tréninku difúzních modelů přes učení přenosem po ladění textových zadání pokynů pro AI.

Ověřené designy Dell pro generativní umělou inteligenci nyní podporují ladění modelu i zpracování dat, což umožňuje uživatelům rychleji nasadit modely GenAI s osvědčenou infrastrukturou včetně serveru Dell PowerEdge XE9680, nejvýkonnějšího serveru pro umělou inteligenci na trhu, nebo Dell PowerEdge XE8640 s možností výběru grafických procesorů NVIDIA Tensor Core se softwarem NVIDIA AI Enterprise, komplexním rámcem NVIDIA NeMo pro Gen AI a softwarem Dell. Kombinací výpočetních prostředků s datovými úložišti, jako je např. Dell PowerScale nebo Dell ObjectScale, mohou zákazníci na základě ověřeného designu rychle zásobovat modely z různých typů datových úložišťDell ECS Object Storage. Infrastruktura je k dispozici také s flexibilními modely spotřeby prostřednictvím Dell APEX.

„Do vysoce výkonného výpočetního clusteru Princetonské univerzity pro modelování rozsáhlých jazykových modelů implementujeme servery Dell PowerEdge XE9680 s grafickými procesory NVIDIA H100 Tensor Core, abychom celé univerzitě umožnili bádání na nové úrovni,“ říká Sanjeev Arora, Charles C. Fitzmorris profesor počítačových věd z Princetonské univerzity. „Tento systém dává vědcům ve všech oborech přírodních, technických, společenských a humanitních věd možnost využívat výkonné modely umělé inteligence pro svou práci v oblastech, jako je vizualizace, modelování a kvantové výpočty.“

Příprava dat, lidí a procesů pro GenAI

Společnost Dell v rámci rozšířených profesionálních služeb v oblasti GenAI využívá své procesy a odborné znalosti, aby pomohla zákazníkům rychleji dosahovat lepších obchodních výsledků:

  • Služby přípravy dat poskytují zákazníkům čisté a přesné soubory dat ve správném formátu, což umožňuje hladký průběh projektů AI a zároveň zjednodušuje integraci dat a zajišťuje kvalitu datových výstupů.
  • Implementační služby společnosti Dell budují funkční platformu GenAI pro analýzu dat s možností přizpůsobení modelu, čímž urychlují realizaci a uvedení do praxe. Ve spojení s řízenými službami Dell Managed Services může společnost Dell pro zákazníky provozovat kompletní řešení GenAI založené na technologiích NVIDIA, což zvyšuje provozní efektivitu a umožňuje zákazníkům soustředit se na rozvoj vlastních způsobů uplatnění GenAI.
  • Vzdělávací služby pomáhají zákazníkům získat důležité dovednosti v oblasti GenAI a zaplnit mezery v kvalifikaci svých pracovníků.

„Z naší nedávné studie o firemním využití generativní umělé inteligence jasně vyplynulo, že podniky jednoznačně stojí o to, aby mohly využívat svá vlastní data k přizpůsobení klíčových základních modelů, ale zároveň potřebují pomoc při přípravě dat pro tyto účely,“ říká Bob O’Donnell, prezident a hlavní analytik společnosti TECHnalysis Research. „Nejnovější řešení a partnerství společnosti Dell v oblasti generativní umělé inteligence nabízejí rozsáhlý soubor funkcí, které podnikům pomáhají využít tento potenciál, překlenout mezery ve znalostech a zajistit, aby data měla pro podnik jednoznačný a významný pozitivní efekt.“

Dell rozšiřuje přístup k datům v multicloudových prostředích pro generativní AI

Společnosti Dell a Starburst společně pomáhají svým zákazníkům urychlit úsilí v oblasti umělé inteligence a analytiky. Vyvrcholením bude otevřené, moderní řešení datového jezera.

Řešení bude integrovat analytický software společnosti Starburst s platformou Dell PowerEdge v kombinaci s úložištěm Dell, což zákazníkům pomůže vytěžit jejich data, ať už se nacházejí kdekoli. Díky principům otevřeného softwaru získají zákazníci snadný a bezpečný přístup k datům z prostředí multicloudu, což jim umožní analytiku, pracovní postupy a nasazení založené na umělé inteligenci.

„Naši zákazníci potřebují robustní platformu pro přístup k datům v napříč prostředím multicloudu, aby mohli naplno využít potenciál umělé inteligence,“ řekl Justin Borgman, generální ředitel společnosti Starburst. „Díky integraci našich hlubokých analytických schopností s přední infrastrukturou a globálními podnikovými službami společnosti Dell můžeme zákazníkům nabídnout otevřené multicloudové řešení pro datalake, které rychle a snadno zpřístupní data pro umělou inteligenci odkudkoli.“

Dostupnost

  • Ověřený design společnosti Dell pro generativní umělou inteligenci: Přizpůsobení modelu budou celosvětově dostupná prostřednictvím tradičních kanálů a Dell APEX od konce října.
  • Profesionální služby Dell pro generativní umělou inteligenci budou k dispozici od konce října v Severní Americe.
  • Plánované řešení Data Lakehouse společností Dell a Starburst bude celosvětově dostupné od první poloviny roku 2024.

Další zdroje (v angličtině)

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články