Právo pro všechny: Český právní startup Verdikto získává investici 17 milionů korun

19. 7. 2022 – 11:00 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Právo pro všechny: Český právní startup Verdikto získává investici 17 milionů korun
zdroj: Foto: Verdikto via Czech Crunch

Je právo moderní a transparentní? Leckdo by asi řekl že není, včetně zakladatelů startupu Verdikto v čele s Milanem Dangem.

Verdikto samo o sobě tvrdí, že je potřeba v netransparentním a složitém poskytování právních služeb a nepřehledných procesech výběru toho správného advokáta udělat konečně změnu. Startup tak na svém webu nabízí služby nejen transparentně, ale taky s předem jasnou a veřejnou cenou. Vždycky tak dopředu víte, kolik vás bude daná právní pomoc stát a nemusíte se bát kolik so advokát nakonec naúčtuje.

Verdikto přitom nenabízí jen standardní právní služby a konzultace. Nechybí tu ani dle jejich slov „rychlá a bezprostřední pomoc“ ve formě jednodušších právních dotazů, na které může čas od času každý z nás potřebovat odpověď.

Výsledkem je tak online právní poradna, v rámci které dokáží lidé od Verdikto zajistit odpověď na právní dotazy v řádech hodin, a to od zkušených advokátů a za minimální poplatek.

Takový přístup k právním službám zaujal i investory, kteří do Verditka vložili celkem 17 milionů korun. Konkrétně jde o fond Vision Ventures, technologickou společnost Vacuum Group a partnery mezinárodní advokátní kanceláře TaylorWessing Radovana Pala a Andreje Leontieva.

„Jsme přesvědčeni, že je naší společenskou povinností, abychom jako advokáti všemi způsoby bojovali za zrovnoprávnění všech občanů před zákonem. Formální rovnost stran je však pouze iluze, pokud běžní lidé nedokážou svá práva účinně prosazovat a existuje výrazná nerovnost mezi těmi, kteří si mohou dovolit právní poradenství, a těmi, kteří svá práva dokonale neznají,“ říká jeden z investorů Andrej Leontiev, jak reportuje CzechCrunch.

Zdroje:
Czechcrunch, Verdikto

Nejnovější články