Platformě UlovDomov.cz obstarávající pronájmy se v posledních letech daří i díky změně trendů

19. 11. 2021 – 14:40 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Platformě UlovDomov.cz obstarávající pronájmy se v posledních letech daří i díky změně trendů
zdroj: Profimedia

Rychle rostoucí firma UlovDomov.cz obstarávající pro majitele bytů kompletní dlouhodobý pronájem značně navýšila své zisky během pandemie a přizpůsobila se změnám na realitním trhu.

Všichni jistě víte, jaké turbulence v poslední době doprovázejí realitní trh. Vlivem pandemie došlo k zásadním změnám v chování nájemců i pronajímatelů, což se odrazilo například na ceně bytů.

Jedním z hlavních problémů byl kupříkladu odliv krátkodobých pronajímatelů, když vymizel turismus, omezily se služební cesty a nastoupila práce z domu. Majitelé bytů pro krátkodobé pronájmy proto buď přistoupili k prodeji nemovitosti, nebo se přeorientovali na dlouhodobé pronájmy.

Ze situace těží platforma UlovDomov.cz (člen skupiny Miton), které se za loňský rok meziročně navýšily tržby o 40 %. S citelným přechodem zákazníků do online prostředí bylo zapotřebí inovovat webová rozhraní společnosti u projektů UlovDomov.cz a IdealniNajemce.cz.

„Web služby Ideální nájemce nastavuje nové vizuální směřování brandu a je výrazně komfortnější především pro uživatele na mobilních zařízeních. Na tyto změny bude navazovat i vylepšení online zóny pro klienty,” vysvětluje Michal Hrbatý, nový CEO společnosti UlovDomov.cz, který nahrazuje dosavadního Martina Březinu, jednoho ze zakladatelů společnosti, v níž zůstává společníkem.

UlovDomov.cz majitelům bytů nabízí kompletní správu dlouhodobých pronájmů a prostřednictvím služby Ideální nájemce pečuje o více než 1 500 bytů v hodnotě přesahující 7 miliard korun. Firmě se loni svými úspěchy podařilo získat v rámci prestižního žebříčku Deloitte Technology Fast 50 ocenění za třetí nejrychleji rostoucí technologickou firmu ve střední Evropě.

Do budoucna se počítá s dalším růstem tržeb i dosažení neskromného cíle, jak uzavírá Hrbatý: „Trend nájemního bydlení je na vzestupu. Mým cílem je proto upevnění pozice UlovDomov.cz jakožto jedničky na českém trhu nájemního bydlení. Chceme i nadále posilovat pozici proptech leadera a posouvat trh pronájmů směrem k technologické budoucnosti.“

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články