Odhadce cen nemovitostí Valuo získává další investici od Pale Fire Capital

2. 5. 2022 – 16:47 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Odhadce cen nemovitostí Valuo získává další investici od Pale Fire Capital
zdroj: Valuo Technologies | Radek Šitera, CEO ve Valuo

Investiční skupina Pale Fire Capital navyšuje svůj podíl ve společnosti Valuo Technologies vyvíjející nástroj pro odhad cen nemovitostí na základě nejrůznějších dat.

Společnost Valuo Technologies působí na trhu s nemovitostmi od roku 2017 a do popředí se dostala díky svému nástroji zpracovávajícímu data k přesnějším odhadům cen nemovitostí. Neslouží přitom veřejnosti, ale spíše profesionálům z oboru. Klientelu platformy tvoří ze 47 % realitní makléři, z 28 % finanční poradci, ale slouží i investorům, odhadcům či soudním znalcům.

Odhad ceny se provádí z dat získaných z různých zdrojů – informace z katastru nemovitostí, porovnání s prodanými srovnatelnými nemovitostmi v okolí, využívají se fotky nemovitostí, podklady od analytiků i konečné ceny realizovaných prodejů. Dá se tak přímo zjistit, proč byl jeden byt prodán dráž než druhý.

Valuo vytvoří nejpřesnější odhady tam, kde má hodně dat o podobných realitách. Atypické nemovitosti a oblasti s nižšími prodeji už vyžadují větší zásah od uživatele platformy od úpravy různých koeficientů po vyřazení nesouvisejících srovnávaných nemovitostí.

Služby společnosti Valuo Technologies nyní využívá 19 firem, jako jsou Kooperativa, Partners, Re/max, Broker Trust, Broker Consulting, Hypoteční banka, Česká spořitelna a Moneta Money Bank. Mezi nejnovější uživatele patří Aukro.

S růstem startupu finančně pomáhá investiční skupina Pale Fire Capital, která do Valuo Technologies neinvestuje poprvé. Nejnovější investice o nespecifikované výši navýšila podíl PFC ve společnosti na 37,5 %. Valuo Technologies to napomůže realizovat některé plány:

„Realitní trh zažil opravdu bouřlivý rok 2021. Aktuální situaci využijeme k rozvoji dalších funkcí a služeb, které představíme ve výhledu zhruba 6 měsíců. Investice poslouží také k rozšíření týmu Valua, abychom mohli realizovat naše další plány. Zvažujeme i expanzi do zahraničí – rádi bychom naše služby do budoucna poskytovali například v Rakousku,“ uzavírá CEO a zakladatel Valuo Technologies Radek Šitera.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články