Skupina Pale Fire Capital rozšiřuje své portfolio srovnávačů pojištění o španělský Arpem

8. 12. 2021 – 16:25 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Skupina Pale Fire Capital rozšiřuje své portfolio srovnávačů pojištění o španělský Arpem
zdroj: Pale Fire Capital

Investiční skupina Pale Fire Capital pokračuje v upevňování své pozice na trhu s online srovnávači nejrůznějších pojištění zajištěním majoritního podílu ve španělském Arpemu.

Skupina Pale Fire Capital se v minulosti postarala o vybudování české srovnávací jedničky ePojisteni.cz a dále také o slovenský srovnávač Superpoistenie.sk. Do jeho portfolia ale patří i společnosti jako FAVI, Aukro, ROUVY a mnoho dalších.

Koncem září se k nim přidala i polská společnost Mubi.pl, která na tamějším trhu platí za druhý nejlepší srovnávač pojištění. Pale Fire Capital nyní pokračuje v upevňování své pozice mezi online srovnávači získáním majoritního, 83% podílu ve španělském srovnávači pojištění Arpem.

Arpem pro obyvatele Španělska porovnává pojištění osobních automobilů, motocyklů a dodávek, přičemž mezi 25 srovnávanými světovými pojišťovnami nechybí Allianz, Axa, Generali, Direct či Regal. Společnost si pro srovnávací účely vyvinula vlastní nástroj, který během několika vteřin uživateli řekne, jaká pojistka je pro něj ta nejlepší. 

„Většina srovnávačů ve Španělsku umožňuje klasifikovat produkty podle ceny pojištění, u Arpemu existuje možnost vybrat si svou pojistku podle kvality jejího krytí, a to díky jedinečnému a nezávislému bodovacímu systému. Díky investici PFC se můžeme soustředit na další rozvoj platformy, na IT vývoj, růst portfolia, procesy, ale i třeba nábor a mnoho dalších věcí tak, aby pro zákazníky byly naše služby co nejvíce komfortní,” uzavírá Javier Moltó Llarena, spolumajitel a CEO Arpem.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články