Investiční skupina Pale Fire Capital vstupuje do polského srovnávače pojištění Mubi

30. 9. 2021 – 16:32 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Investiční skupina Pale Fire Capital vstupuje do polského srovnávače pojištění Mubi
zdroj: Profimedia

Pale Fire Capital hodlá zužitkovat své zkušenosti z budování českých i slovenských srovnávačů v Polsku. Stamilionová investice míří do srovnávače Mubi.pl.

V roce 2018 v Polsku zahájila sovu činnost skupina Digitics, pod níž spadá tamější srovnávač pojištění Mubi.pl. Ten aktuálně platí za polskou dvojku, ale protože je nejrychleji rostoucím polským srovnávačem, míří si pro pomyslné zlato. A s tímto úkolem mu pomůže česká investiční skupina Pale Fire Capital.

Stát se jedničkou není nic nereálného, jak poukazuje sám zakladatel srovnávače Michał Laskowski: „Stále zde vidíme velký potenciál k růstu – např. ve Velké Británii je lídrem společnost, která vstoupila na trh až jako třetí.”

Preference zákazníků se mění. Nabídek pojištění je na trhu nepřeberné množství a málo kdo má čas a chuť se jimi prokousávat u samostatných pojišťoven. Srovnávače proto zažívají boom a Pale Fire Capital s nimi má nemalé zkušenosti.

„Díky naší zkušenosti s vybudováním české jedničky ePojisteni.cz a zkušenostem z dalších trhů – např. slovenského Superpoistenie.sk, můžeme pomoci s rozvojem Mubi opravdu efektivně,“ komentuje partner investiční skupiny Dušan Šenkypl.

Jejich investice dosahuje řádově stovky milionů korun a Pale Fire Capital si tím v Mubi zajišťuje podíl ve výši 22,4 %. Investiční skupina před pár dny rovněž oznámila, že se otevře menším investorům. 12. října vydá emisi dluhopisů, skrze něž nechá investory participovat na úspěchu skupiny. Dluhopisy budou zhodnoceny pevným úrokovým výnosem ve výši 5,75 % p.a.  se splatností v roce 2026 a budou veřejně obchodovatelné na Burze cenných papírů Praha.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články