Mladý task miningový startup UltimateSuite přijímá posily pro globální růst

10. 11. 2021 – 16:28 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Mladý task miningový startup UltimateSuite přijímá posily pro globální růst
zdroj: Profimedia

Český startup UltimateSuite platí za průkopníka mladého softwarového oboru task mining, v němž hodlá dobývat svět s velmi zkušenou posilou.

Český startup UltimateSuite vznikl teprve na začátku roku 2020 jakožto spin-off významné softwarové společnosti StringData. Jeho cílem je vývoj produktů pro automatizovanou procesní analýzu a softwarovou robotizaci.

UltimateSuite se stal globálním průkopníkem v mladém IT oboru zvaném task mining, jehož podstatou je získávání dat z reálného provozu a jejich analyzování, které umožní identifikovat slabší místa v procesech, jež ztěžují zaměstnancům výkon jejich práce. Dnes této služby využívá například Moneta, Generali, Nielsen, Erste, T-Mobile či Kooperativa.

Startup neunikl pozornosti prestižní analytické společnosti Gartner, která jej označila za sledování hodného průkopníka tohoto nového oboru. Zájem mají i investoři, k nimž se řadí například investiční fond Tensor Ventures. Ambice mladé české firmy proto nepřekvapivě vysoce přesahují naše hranice a s plánovaným globálním růstem vypomohou dvě nové posily.

Jednou z nich je Kai Ahrendt z UiPath, který bude v UltimateSuite vykonávat pozici obchodního ředitele. Právě on bude mít na starosti celosvětovou expanzi startupu. Druhou posilou je jeho kolega John Giannitsis, jehož úkolem bude vybudovat americkou pobočku v pozici senior viceprezidenta prodeje a řídit tamější expanzi.

„Těším se na příležitost urychlit rozvoj společnosti UltimateSuite tak, aby se stala nezpochybnitelným globálním lídrem v relativně nové oblasti task miningu. Díky němu totiž spolu s našimi klienty ovlivníme zkušenost zaměstnanců. Chci vybudovat obchodně úspěšnou firmu, o které věřím, že dokáže splnit to, co slibuje. Už nyní se těším, co lidé a firemní kultura, které jsem zatím mohl poznat z prvních interakcí, dokáže s mojí zkušeností v zádech,“ odpovídá Kai Ahrendt na otázku, proč se rozhodl připojit do UltimateSuite týmu a jaké jsou jeho cíle coby nového obchodního ředitele.

„Na základě našich vhledů mohou manažeři svým zaměstnancům ulehčit jejich každodenní pracovní život. Naším cílem je zbavit lidi nezajímavé rutiny a pomoci jim trávit svůj pracovní čas smysluplně. Ve světě je stále více firem, které naši vizi sdílí. Jsem šťastný, že nám je Kai a John pomohou oslovovat a naše řešení nabízet na globálních trzích. Primárně míříme na Evropu a USA. Jsem rád, že je máme v našem asi patnácti členném týmu,“ uzavírá Robert Šamánek, zakladatel a CEO společnosti UltimateSuite.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články