Investown získává dalších 30 milionů. Mikroinvestice do nemovitostí začne nabízet i za hranicemi

23. 5. 2022 – 15:40 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Investown získává dalších 30 milionů. Mikroinvestice do nemovitostí začne nabízet i za hranicemi
zdroj: Investown

O investice do nemovitostí je čím dál větší zájem, díky čemuž se český startup Investown chystá na expanzi do zahraničí. Nová investice startupu rovněž umožní vylepšit mobilní aplikaci.

Český startup Investown spustil před víc než rokem mobilní aplikaci umožňující investovat do nemovitostí již od 500 korun. Během prvních tří měsíců se platformě podařilo zaujmout na 10 tisíc uživatelů a po prvním roce je jich už čtyřikrát tolik.

„Nemovitosti jsou stabilní investiční aktivum, těší se dlouhodobé oblibě a mají co nabídnout v každé fázi hospodářského cyklu. Drobní investoři, kterých nyní máme více než 40 tisíc, u nás již investovali přes 400 milionů do 200 rezidenčních nemovitostí,“ popisuje Alan Pock, který startup řídí spolu s Vítem Strnadem, Dominikem Vávrou, Filipem Sukem, Michalem Leštinou a Peterem Maslikem.

Na rozvoji startupu, který se z původních 4 lidí rozrostl na 26 zaměstnaců, se nemalou měrou podíleli i dva investoři Lighthouse Seed Fun a Seed Starter České spořitelny, ke kterým se v posledním seedovém kole přidává online platforma pro finanční poradenství Chytrý Honza.

Investici ve výši 30 milionů korun využije Investown na posílení týmu, marketing, vylepšení mobilní aplikace a v neposlední řadě na expanzi do zahraničí. „Do pěti let chceme fungovat v sedmi státech a mít 800 tisíc přímých uživatelů,” říká Alan Pock s tím, že do konce letošního roku míří na 80 tisíc uživatelů a možnost investic do zahraničních nemovitostí.

S expanzí pomůže Seed Starter mající v Investown 26% podíl. „V současnosti pracujeme na splnění všech regulatorních podmínek. Naše první kroky budou s největší pravděpodobností směřovat do zemí, kde působí Erste, mateřská společnost České spořitelny,” uzavírá Pock.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články