Globální expanzi bude Memsource financovat z čerstvé investice

29. 6. 2022 – 11:07 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Globální expanzi bude Memsource financovat z čerstvé investice
zdroj: Foto: Memsource

Memsource oznámila získání nové strategické investice ve výši přes 370 milionů korun. Prostředky nepomůžou jen s celosvětovým náborem nových talentů a tím pádem urychlení růstu společnosti, ale poslouží i pro další vývoj stejnojmenného produktu a v neposlední řadě i pro globální expanzi.

Vedle získané investice oznámila společnost také několik aktuálních i nedávných změn, včetně jmenování Georga Ella generálním ředitelem společnosti, akvizici specializovaného řešení pro softwarovou lokalizaci Pharse a prodej většinového podílu v Memsource společnosti Carlyle v roce 2020.

Řady Memsource rozšiřuje také Edmund Ovington, jmenovaný na pozici generálního ředitele pro severoamerický region. Jeho úkolem bude rozšířit a posílit současný tým, a podpořit tak tempo expanze právě v Americe. Ovington disponuje zkušenostmi v oboru překladatelství a v oblasti prodeje softwaru. Dříve působil jako klíčový manažer ve společnosti Unbabel na různých vedoucích pozicích v oblasti obchodu a prodejních kanálů. V minulosti rovněž zastával pozice ve společnostech Microsoft, Yammer, Beem a Percolate.

„Jsme rádi, že se těšíme trvalé podpoře našeho hlavního investora, že dosahujeme skvělých obchodních výsledků, a že cítíme důvěru ve zdravý plán ambiciózního růstu a dlouhodobou udržitelnost našeho podnikání. V době ekonomické nejistoty, kdy kolem sebe vidíme snahy o omezování a snižování stavů, budeme i nadále investovat do našeho produktu a týmu,“ shrnul v tiskové zprávě Georg Ell, nedávno jmenovaný generální ředitel společnosti Memsource. „Získané prostředky budou použity na podporu inovací a rozšíření našeho působení na globální úrovni. Hledáme talenty z celého světa, kteří nám pomohou rozšířit a zkvalitnit nabídku produktů a služeb zákazníkům.“

Hlavním cílem Memsource je umožnit firmám rozšiřování na globální trhy skrze zprostředkování jejich obsahu či produktu v jazyce, který je zrovna potřeba. Od toho tu není jen nějaký jeden překladač, ale celý rozvoj jazykových technologií pomocí automatizace a umělé inteligence tak, aby týmy jakékoli velikosti získaly přístup k vysoce kvalitním překladům v požadovaných objemech a termínech. 

Společnost Memsource spolupracuje s širokou řadou společností zaměřených na globální růst. Patří mezi ně Uber, Zendesk, Shopify, Personio, TravelPerk, OVH, Supercell, Huawei, Vistaprint, Škoda, Bosch, Fujifilm, Volkswagen, Porsche, XING a mnoho dalších globálních korporací.

Memsource je původem český startup založený v roce 2010 Davidem Čaňkem.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články