Fond Springtide Ventures investuje do izraelského Cognni řešícího informační bezpečnost pomocí AI

18. 10. 2021 – 15:23 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Fond Springtide Ventures investuje do izraelského Cognni řešícího informační bezpečnost pomocí AI
zdroj: Cognni

Z Čech do Izraele putuje investice v řádech desítek milionů korun. Fond Springtide Ventures věří tamějšímu startupu Cognni, který s pomocí umělé inteligence pomáhá firmám s informační bezpečností.

Společnost Cognni byla založena v roce 2019 v izraelském Tel Aviv. Nabízí unikátní řešení v oblasti informační bezpečnosti s pomocí umělé inteligence, což pomáhá firmám pochopit svá nejkritičtější informační aktiva na téměř lidské úrovni.

Díky autonomnímu mapování je Cognni jediným řešením, které ušetří bezpečnostním datovým týmům stovky hodin, a to tím, že automatizuje úkoly spojené s minimalizací vnitřních risků, konfigurací informačního bezpečnostního systému a zmírněním škod způsobených ransomwarem.

A to přesně zapadá do zájmu fondu Springtide Ventures spadajícího pod investiční skupinu KKCG vlastněnou podnikatelem Karlem Komárkem. Není to poprvé, kdy se Springtide Ventures vydává s investicí do Izraele. Země je totiž známá svými pokrokovými startupy, přezdívá se jí Startup Nation a z hlediska počtu jednorožců (firem s hodnotou jedné miliardy dolarů) na milion obyvatel předčí Ameriku, Evropu i Čínu.

Springtide Ventures v investičním kole B-Round investuje do Cognni 3 miliony dolarů (65,8 milionů korun), přičemž se počítá s dalšími investicemi s cílem dosáhnout v roce 2022 na 5% podíl v Cognni.

„Tuto investici považujeme za velmi perspektivní. Produkty, jež Cognni vyvíjí, jsou zaměřené na řízení a ochranu firemních dokumentů. To je něco, bez čeho se firmy v budoucnu neobejdou. Zároveň si velmi cením toho, že se nám daří pokračovat ve spolupráci s izraelskou startupovou scénou, kde jsme si za několik let vybudovali skvělé vztahy. Stále se nám potvrzuje, že nápady, které mají globální potenciál, se rodí velmi často právě tady,“ říká Karel Tušek, technologický ředitel Springtide Ventures.

O kvalitách Cognni svědčí i fakt, že je členem prestižní asociace Microsoft Inteligent Security Association, díky čemuž jsou řešení startupu Cognni nabízena v obchodní síti Microsoftu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články