Dodává informace a chce bojovat proti hoaxům. Teď startup Simplicity získal 7 milionů eur na expanzi do USA

19. 8. 2021 – 16:32 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Dodává informace a chce bojovat proti hoaxům. Teď startup Simplicity získal 7 milionů eur na expanzi do USA
Aplikace Simplicity shromažďuje všechny důležité informace týkající se městské samosprávy, nemocnic, policie, knihoven a doručuje je občanům prostřednictvím notifikací v chytrých telefonech na základě jejich preferencí | zdroj: Facebook Simplicity

Slovenský startup Simplicity úspěšně ukončil další investici ve výši 7 milionů eur, a tak získal příležitost a prostor rozvíjet se i expandovat na globální úrovni.

Mobilní aplikace Simplicity slouží jako komunikační kanál mezi městem a jeho obyvateli. Prostřednictvím notifikací doručuje informace a novinky z města, které jsou pro uživatele na základě preferencí důležité. Samotné město tvoří obsah, které se uživatelům doručí pomocí AI technologie. Zároveň lidé mohou aplikaci používat k nahlašování nejrůznější podnětů, a tím zlepšovat život ve městě. V některých městech je přes aplikaci možné platit jízdné MHD či parkovné.

Fond Venture to Future, Zero Gravity Capital a vybraní business angels platformu Simplicity podpořili. Díky první i nynější druhé investici se hodnota společnosti v průběhu roku zvýšila desetinásobně a startup tak zároveň může začít s expanzí do Spojených států. 

Díky růstu počtu uživatelů, vývoje nových features a zvyšujícím se příjmům se hodnota od založení startupu Simplicity několikanásobně zvýšila. Současné investice mají vést k vývoji a inovaci technologie, která stojí za aplikací, a také k další expanzi do Spojených států i dalších evropských měst. Na Slovensku fungují jako samostatné městské aplikace, do USA se Simplicity chystá s jednou sjednocenou aplikací.

Startup byl založený v roce 2018 Jurajom Gagom a Andrejem Krúpou a dnes je aplikace využívaná v 100 evropských městech. V červenci 2021 získal investici ve výši 7 miliónů eur. Simplicity se rozrůstá i počtem zaměstnanců a do konce roku by jejich počet měl narůst na 80.

„Jsem rád, že jsem se stal součástí Simplicity týmu a můžu tomuto start-upu pomoct k splnění dalších cílů jako investor. Zároveň přispěju i jako technologický mentor při vývoji umělé inteligence, která je součástí aplikace. Mám radost z podílení se na budování platformy, která mění způsob života městských občanů, popisuje Roy Ramon, člen Zero Gravity Capital, který podniká v několika oblastech a má za sebou dlouholeté zkušenosti v oblasti IT, kyberbezpečnosti a financí.

„Platforma Simplicity je bezpečný nástroj na komunikaci mezi městem a jeho obyvateli. Na rozdíl od sociálních sítí nešíří nepravdivé informace a hoaxy z neověřených zdrojů, ale poskytuje uživatelům ověřené informace. Kromě toho zapojuje lidi do veřejného života v jejich města a zlepšuje komunikaci a interakci se samotným městem. Právě díky tomu podporuje koncept inteligentního města,“ říká Matej Riha, předseda představenstva fondu Venture to Future.

„Myšlenka aplikace, která zjednoduší komunikaci mezi občany a městy vznikla během mých studií v Dánsku, kdy jsem si uvědomil, že nemám dostatek důležitých informací souvisejících s městskou samosprávou. Naše platforma zajistí, že občanům neuniknou zásadní informace jako je zákaz parkování během plánovaného čištění ulice, změna otevíracích hodin městského úřadu nebo adresa testovacího místa v blízkosti bydliště,“ popsal vznik nápadu a fungování aplikace Simplicity její spoluzakladatel Juraj Gago.

„Začalo to jako inovativní řešení komunikace pro jedno město a v současnosti naše white labeled aplikace usnadňuje život ve více než sto městech po Evropě. Do USA ovšem Simplicity míří jako jedna aplikace, která sdružuje všechny města,“ dodává spoluzakladatel Andrej Krupa.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články