Cloudová platforma pro call centra CloudTalk znásobila příjmy i zaměstnance

16. 3. 2022 – 12:10 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Cloudová platforma pro call centra CloudTalk znásobila příjmy i zaměstnance
zdroj: Profimedia

Slovensko-český CloudTalk během posledního roku znásobil počet svých zaměstnanců a pravidelné příjmy poté, co investoval do zisku nových zákazníků a rozšířil své služby.

Slovensko-český startup CloudTalk má za sebou velmi úspěšný rok, když došlo jak k růstu příjmů, tak počtu zaměstnanců a rozšíření poskytovaných služeb. CloudTalk vyvíjí komunikační software pro call centra, obchodníky, zákaznickou podporu a další týmy, které pravidelně komunikují přes telefon.

Mezi jeho přednosti patří možnost integrace s externími systémy a nástroji, mezi které se řadí například Dataddo, Outreach, Microsoft Dynamics 365, Salesforce či Pipedrive. Platformu po celém světě využívá na 2 500 organizací, které mohou od loňského roku používat i novou mobilní aplikaci zajišťující větší flexibilitu služby.

Spoluzakladatelé Martin Malych a Viktor Vanek zdroj: CloudTalk

Spoluzakladatelé Martin Malych a Viktor Vanek

Rok 2021 dopadl pro CloudTalk nad očekávání, když se pravidelné příjmy oproti předešlému roku zvýšili o 200 %. „Růst o 200 % nás svým způsobem příjemně překvapil, protože v našich původních odhadech pro rok 2021 jsme byli opatrnější,“ přiznává Viktor Vanek, jeden ze dvou spoluzakladatelů a co-CEO CloudTalku.

„Loňský rok pro nás totiž byl hlavně rokem investic do růstu týmu a do získávání nových zákazníků. Z finálních výsledků je ovšem vidět, že investice do nových klientů se nám začaly vracet dříve a ve větších částkách, než jsme původně předpokládali. V letošním roce plánujeme na tyto úspěšné výsledky navázat.“

CloudTalk se během jednoho roku rozrostl z 53 zaměstnanců na současných 220 rozprostřených mezi slovenské, české a španělské kanceláře, přičemž má stále otevřených 60 pozic. Nové zaměstnance láká mimo jiné na neomezené placené volno, tedy žádný pevně daný počet čerpaných dní, od čehož si startup slibuje spokojenější zaměstnance.

Výše nastíněné rozšiřování možností cloudové služby pak mělo za následek její zkvalitnění. „V roce 2021 vyskočilo skóre spokojenosti klientů (CSAT) z 85,6 % na 97 %. Medián času první odpovědi na dotaz v chatu klesl z 22 minut na pouhou jednu minutu. Hodnocení kvality hovorů taktéž vzrostlo z 4,75 na 4,85 z pěti. Velice pozitivní rok tak za sebou máme i z pohledu našeho produktu,“ uzavírá Martin Malych, druhý spoluzakladatel a co-CEO CloudTalku.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články