Česká cloudová správa hotelů Mews kupuje podobně zaměřenou společnost Cenium

3. 2. 2022 – 15:11 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Česká cloudová správa hotelů Mews kupuje podobně zaměřenou společnost Cenium
zdroj: Profimedia

Český scaleup Mews se rozšiřuje do 200 hotelů na severu Evropy a připisuje si čtvrtou akvizici v posledních dvou letech.

Český startup Mews poskytující svým zákazníkům cloudové systémy pro správu hotelů, čímž se stará o digitalizaci hotelnictví, oznámil svou další akvizici. Po loňském odkoupení britské konkurence Hotel Perfect do svého portfolia přidává Cenium mající pod palcem hotely v severských zemích Evropy.

Mews kupuje Cenium od skupiny Strawberry Group, která je rovněž majitelem řetězce hotelů Nordic Choice Hotels. Mews proto vedle akvizice Cenium navazuje spolupráci i s těmito hotely. Akvizice, která má být završena v březnu, pomůže českému startupu v cestě k tomu stát se vedoucím systémem pro správu hotelů po celém světě.

Produkty společnosti Cenium se propojí s existujícími produkty Mews, díky čemuž druhá jmenovaná společnost zase o něco povyroste. Technologie Mews budou rovněž implementovány do více než dvou stovek hotelů pod značkou Nordic Choice Hotels.

„Partnerství s Mews je součástí významné modernizační iniciativy v Nordic Choice, jejímž cílem je poskytnout lepší zážitek hotelovým hostům i samotným zaměstnancům,“ říká Eirik Bogsnes, výkonný vice prezident hotelových služeb v Nordic Choice Hotel Group.

Cenium je pro Mews již čtvrtou akvizicí podobně fungující firmy v posledních dvou letech. Vedle již zmíněné Hotel Perfect to v minulosti byly ještě Base7Booking a Plannet Winner.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články