Český startup Mews kupuje britskou konkurenci a rozšiřuje své působení ve Velké Británii

13. 8. 2021 – 17:10 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Český startup Mews kupuje britskou konkurenci a rozšiřuje své působení ve Velké Británii
Mews poskytuje ubytovacím zařízením systém pro spravování rezervací, check-inů a vyřizování požadavků od hostů (Ilustrační foto) | zdroj: Profimedia

Český technologický startup Mews oznámil akvizici společnosti Hotel Perfect, jedné z nejužívanějších platforem pro správu hotelů a ostatních ubytovacích zařízení ve Velké Británii.

Akvizice jednoho z konkurenčních projektů posílí další růst Mews na britském trhu. Startup chce dál investovat do technologií, které zjednodušují celý proces hoteliérům i jejich hostům. Hoteliéři mohou Mews jako otevřený cloudový systém pro správu ubytovacích zařízení využít k automatizaci a zjednodušení kontaktu s hosty.

Mews poskytuje ubytovacím zařízením systém pro spravování rezervací, check-inů a vyřizování požadavků od hostů. Umí přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu. Podporuje také připojení na vlastní API, proto se může jakákoliv další služba se systémem propojit. Platformu Mews využívá přes 2000 ubytovacích zařízení v 62 zemích. Společnost má svou centrálu v Praze, kanceláře má ale i v Londýně, Amsterdamu, Barceloně nebo v Paříži.

„Odvětví systémů pro správu objektů v současnosti prochází rapidní inovací a růstem,“ popisuje Richard Valtr, zakladatel Mews. „Hotel Perfect má vše, co nás při hledání akvizic zajímá: skvělé lidi, zákazníky a technologii. Nové partnerství zároveň reprezentuje naše odhodlání investovat do britského trhu, kde sledujeme mnoho potenciálních zákazníků, kteří chtějí adaptovat cloudové technologie a hledají řešení, která jim budou spolehlivě sloužit také v dlouhodobém výhledu. Proto mám velkou radost, že můžeme Hotel Perfect přivítat v rodině Mews,“ dodává Valtr.

Společnost Hotel Perfect byla založená v roce 1992 a od té doby vybudovala velké portfolio softwarových produktů, mimo jiné systém pro rezervace, správu obchodních kanálů, komunikaci s hosty nebo dynamickou cenotvorbu. Mezi její zákazníky patří luxusní hotely nebo resorty, lázně i konferenční centra nebo golfové kluby.

„Růst a inovace Mews nemá v našem odvětví obdoby,“ říká Andrew Risley, managing director Hotel Perfect. „Známe se s Mews po dlouhou dobu a věříme, že jsou vedoucí silou v systémech pro správu objektů příští generace. Je to neuvěřitelný moment pro naše zaměstnance a zákazníky, o které se Mews dobře postará nyní i v následujících letech,“ dodává.

Akvizice Hotel Perfect zahrnuje celé portfolio produktů, zákazníky a tým. Za posledních 18 měsíců jde o třetí PMS, které společnost Mews koupila. Minulý rok oznámila akvizice společností Planet Winner a Base7Booking, které už úspěšně zapojila do svého provozu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články