Český healthtech Datlowe expanduje do Rakouska. Jeho technologii HAIDi zde využívá první nemocnice

7. 9. 2022 – 8:10 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Český healthtech Datlowe expanduje do Rakouska. Jeho technologii HAIDi zde využívá první nemocnice
zdroj: Foto: Datlowe

Česká technologická společnost Datlowe, využívající datovou analytiku v nemocnicích ke zlepšování prevence nemocničních infekcí, proráží do Rakouska. Po implementaci technologie HAIDi ve Fakultní nemocnici Trnava se tak jedná o druhou hranici, kterou Datlowe překonalo.

Technologie HAIDi, jež v nemocnicích interpretuje za pomoci algoritmů umělé inteligence a strojového učení data zdravotnické dokumentace, byla uvedena do provozu v Krankenhaus der Barmherzigen Schwestern Ried (BHS Ried). Datlowe tak zahajuje spolupráci se sítí soukromých nemocnic Vinzenz Gruppe, jejíž je BHS Ried součástí.

„Pilotní rakouský projekt sklidil u našich rakouských klientů úspěch. Důvěra v zahraničí nás motivuje k dalšímu inovování a rozšiřování našich produktů. Ukazuje se, že nemocnice datové analytice přikládají důraz, neboť se stává užitečným nástrojem každodenní potřeby,“ říká Jakub Kozák, CEO a zakladatel Datlowe.

Technologie HAIDi, která nemocnicím a dalším zařízením zprostředkovává efektivní datovou analytiku zdravotnické dokumentace a pomáhá tak v prevenci nemocničních infekcí, je v současné době nasazena v 18 nemocnicích. Rakousko představuje po Slovensku třetí zemi, v níž byla HAIDi doposud implementována. Aktuálním cílem Datlowe je rozšíření do dalších evropských zemí.

Rakouská skupina nemocnic Vinzenz Gruppe inovace ve svých centrech vítá a dlouhodobě spolupracuje s healthtech startupy jako právě Datlowe, jejichž technologie pomáhají zlepšovat zdravotní péči a fungování nemocnic. 

„Vinzenz Gruppe následuje jasnou strategii, která je zaměřena na inovaci a digitalizaci. Víme, jaké příležitosti a benefity může práce se startupy přinést, a jsme rádi za vhled do našich každodenních procesů a IT infrastruktury,“ říká Katja Österreicher, vedoucí oddělení Innovationmanagement rakouské nemocniční skupiny Vinzenz Gruppe.

„Technologie HAIDi je pro náš personál cenný nástroj, který posouvá kvalitu zdravotnické péče o další krok kupředu. Dává nám v reálném čase jasný přehled o výskytu nemocničních infekcí a my se tak můžeme lépe soustředit na svou práci,“ komentuje implementaci produktu Datlowe Dr. Milo Halabi z nemocnice Barmherzige Schwestern Ried.

„Nadšení nemocničního personálu rakouské BHS Ried z našeho produktu je pro náš tým skvělá zpráva. Věříme, že nám spolupráce otvírá dveře k jeho rozšíření do dalších evropských zemí,“ dodává Kozák.

Zdroje:
Tisková zpráva, Datlowe

Nejnovější články