Česká asociace esportu spouští vlastní inkubátor startupů

14. 3. 2022 – 9:50 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Česká asociace esportu spouští vlastní inkubátor startupů
zdroj: Profimedia

S narůstající popularitou esportu se v tomto odvětví objevuje více startupů i investorů, kteří by se rádi podíleli na inovativních projektech. Jejich propojení zajistí inkubátor České asociace esportu.

Turnaje ve videohrách označované jako esport jsou v posledních letech na vzestupu, a to i díky pandemii. Zatímco běžní sportovci se po určitou dobu nemohli stýkat a nejrůznější soutěže se buď vůbec nekonaly, nebo probíhaly za výjimečných podmínek, hraní her na počítači nic moc nebránilo.

Esport je ale stále velmi mladé odvětví, které teprve vábí nové startupy. A těm chce pomáhat s rozjezdem Česká asociace esportu, která za tímto účelem spouští svůj vlastní inkubátor. Inkubátor je dostupný neustále komukoliv, takže se stačí přihlásit přes novou stránku a doufat, že vám asociace najde relevantního investora. Impulz k vytvoření inkubátoru přitom nepřišel od startupistů, ale právě od investorů.

„Není žádným tajemstvím, že esport zažívá obrovský nárůst popularity. Proto je lákadlem pro investory a zejména fondy, které nás stále častěji oslovují se zájmem o vstup do tohoto segmentu. Často ale nevědí, jak mohou své peníze efektivně vložit,“ vysvětluje Lukáš Pleskot, předseda České asociace esportu a dodává:

„Proto jsme se rozhodli, že dáme šanci podnikatelům najít vhodného partnera. Věříme, že můžeme pomoci mnoha českým firmám, které mají skvělý nápad, ale chybí jim správná podpora, ať už finanční či ve formě know-how.“

Cílem inkubátoru přitom není garantovat výši investic za konkrétní období, ale spíše vytvořit stabilní místo, kde se budou dlouhodobě propojovat podnikatelé, kteří chtějí posunout svůj business a vytěžit jeho potenciál.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články