S dalším vývojem evropské superaplikace od Boltu pomůže 15,3 miliardy od investorů

3. 8. 2021 – 13:09 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

S dalším vývojem evropské superaplikace od Boltu pomůže 15,3 miliardy od investorů
zdroj: Foto: Bolt

Raketově rostoucí firmě Bolt zajišťující alternativní dopravu pomůže s dalším rozvojem tučná investice od věřitelů.

Přední evropský poskytoval dopravy a doručování Bolt získal od několika investorů v přepočtu 15,3 miliardy korun na svůj další rozvoj. Peníze poputují jak na rozšíření stávajících služeb mobility a rozvozu jídla, tak do nově rozjížděného produktu Bolt Market slibujícího rozvoz potravin do 15 minut (více v našem předešlém článku).

Investice od nových společností Sequoia, Tekne a Ghisallo, ale i stávajících investorů G Squared, D1 Capital a Naya zvýšily hodnotu společnosti na 102 miliard korun. Andrew Reed, partner v investiční společnosti Sequoia, vysvětluje, proč se rozhodli právě Bolt:

„Bolt proměňuje městskou dopravu ve velké části světa. Markus je nadšený podnikatel, který vybudoval skvěle šlapající byznys fungující napříč Evropou a Afrikou, založený na cílevědomé firemní kultuře, jaká tvoří základ dlouhodobě úspěšného podnikání. Bolt přináší přidanou hodnotu svým zákazníkům stejně, jako pomáhá městům a životnímu prostředí. Jsme proto velmi rádi, že s nimi můžeme spolupracovat.“ 

Bolt vedle nové rozvážkové služby Bolt Market již dávno provozuje službu Bolt Food, která zákazníkům dováží jídla z restaurací, dále nabízí odvoz osob vlastními auty, skrze službu Bolt Drive dochází ke sdílení automobilů a nechybí ani možnost zapůjčit si zelenou elektroběžku či elektrokolo. Služeb této společnosti celosvětově využívá na 75 milionů zákazníků.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články