S Boltem do Itálie? Společnost zveřejnila pozoruhodné statistiky za rok 2021

6. 1. 2022 – 14:18 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

S Boltem do Itálie? Společnost zveřejnila pozoruhodné statistiky za rok 2021
zdroj: Foto: Bolt

Evropská superaplikace Bolt zveřejnila nejzajímavější statistiky za rok 2021, které poukazují na pozoruhodné chování některých zákazníků – od desítek kilometrů ujetých na elektroběžce po nejdražší jízdu i nákup.

Společnost Bolt poskytující taxi služby, dovážku jídel z restaurací i vlastní supermarket, se pochlubila s nejzajímavějšími údaji zaznamenanými v roce 2021. Jedná se o čísla týkající se ujeté vzdálenosti v nejrůznějších prostředcích, počet využití služby či částky, které zákazníci utratily.

Nejdelší cesta autem po Česku čítající 208 kilometrů možná překvapí, ale není to nic ve srovnání s vůbec nejdelší cestou v roce 2021, která činila 911 kilometrů, vedla z Prahy do italské Boloně a cestující za ní zaplatil astronomických 15 a půl tisíce korun. Dražší způsob cestování pro danou trasu abyste pohledali…

I na zelených elektroběžkách se zákazníci činily. Jeden z nich dokázal jen v rámci Prahy najezdit v jeden den 33 kilometrů. Prvenství v počtu půjčení koloběžky během jednoho roku drží jistý stockholmský zákazník, který si tento způsob dopravy oblíbil natolik, že ho využil víc než tisíckrát (tedy minimálně třikrát denně). Ještě častěji, tedy jedenáct set krát byl jistým Ázerbájdžáncem objednán vůz Boltu.

Závidět můžeme nejmenovanému českému zákazníkovi, který v loňském roce ochutnal jídlo z celkem 132 restaurací, zatímco kdosi z Prahy vytvořil přes aplikaci Bolt Food objednávku přesahující 40 tisíc korun. A jako taková třešnička na dortu působí 28 tisíc prodaných burgerů z McDonaldu, přičemž tento druh jídla byl loni tím nejčastěji žádaným (burgery, ne fast food).

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články