Pilulka rozšiřuje své výdejní boxy a investuje do jejich tvůrců, startupu Blocks

3. 9. 2021 – 13:20 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Pilulka rozšiřuje své výdejní boxy a investuje do jejich tvůrců, startupu Blocks
zdroj: Pilulka

Přední poskytovatel online lékárnictví Pilulka a rostoucí technologický startup s výdejními boxy Blocks spojují síly.

Pilulka již od roku 2013 poskytuje na českém, slovenském a rumunském trhu online lékárny a její zakladatelé, bratři Kasové tak byli průkopníky tuzemské e-commerce scény. Jejich produkty si nyní můžete nechat zaslat přepravní společností, vyzvednout v jejich síti kamenných prodejen, nebo využít velmi populární způsob vyzvednutí ve výdejním boxu, takzvaném PilulkaBoxu. O jejich budování v centrech se stará rostoucí startup Blocks.

Blocks jde na výdejní boxy trochu jinak než ostatní. Do popředí se dává moderní design a software, zatímco jiní výrobci přicházejí z kovovýroby a design spolu se softwarem bývá vedlejší. Díky důrazu na softwarovou stránku je Blocks schopný obsluhovat i výdejní boxy třetích stran díky snadnému napojení na další informační systémy a platformy a je zároveň kompatibilní se všemi dopravci a e-shopy.

Služeb Blocksu nevyužívá jen Pilulka, ale i jiní významní zákazníci jako Deloitte, Skanska, Univerzita Karlova, CPI, Penta Real Estate, Passerinvest nebo třeba O2. V případě Pilulky ale nyní dochází k prohloubení již existující spolupráce.

„S Blocks spolupracujeme více než rok na Pilulka Boxech a nyní jsme se rozhodli toto partnerství posunout na novou úroveň. Do spolupráce chceme přinést celou řadu inovací a zkušeností z e-commerce i logistiky, které je ve výdejních boxech možné aplikovat. Společně chceme ukázat ostatním velkým retailistům a logistům cestu v automatickém výdeji zboží a zároveň zvyšovat počet Pilulka Boxů v zemích, kde působíme,“ říká Martin Kasa, spolumajitel Pilulky.

Komentuje přitom informaci o proběhlé transakci, s níž si Pilulka zajistila minoritní 10% podíl ve startupu Blocks. Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat výši transakce. Společnými silami hodlají rozšiřovat síť výdejních boxů ve střední a východní Evropě.

„Vstup Pilulky, jako předního inovátora e-commerce, do Blocks vnímám jako velmi strategický. Budeme rozšiřovat počet míst, kde si lidé budou užívat benefitů Blocks, a také inovovat produkt díky společnému know-how,“ dodává Bartoloměj Holubář, spoluzakladatel Blocks a sdělení zakončuje potvrzením informací výše:

„Celá technologie bude svými možnostmi ještě blíže potřebám trhu a pomůže tak k unifikaci rostoucího a dosud poměrně roztříštěného odvětví. Vnímáme se jako softwarově designová firma. Na trhu vzniká celá řada různých fyzických řešení, ale právě software je klíčem k efektivnímu provozu celého odvětví.”

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články