DEPO Ventures vstupuje do estonského DriveX automatizujícího řešení pojistných událostí

3. 5. 2022 – 15:47 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

DEPO Ventures vstupuje do estonského DriveX automatizujícího řešení pojistných událostí
zdroj: Profimedia

Startup DriveX urychluje proces řešení pojistných událostí skrze automatizovanou analýzu fotek z autonehod. V rámci jeho druhého investičního kola se zapojil i fond DEPO Ventures.

Zkostnatělý obor, jakým je bezesporu pojišťovnictví, úspěšně automatizuje estonský startup DriveX. Jeho technologie využívá umělou inteligenci k automatizovanému ověřování vozidel, detekci škod a zjednodušení řešení pojistných událostí. Tím vším napomáhá předcházet pojistným podvodům a pojišťovnám tak ušetří klidně i miliardy.

Aplikace startupu DriveX provede uživatele procesem následujícím po nehodě a řekne mu, jaké fotografie poškozeného vozidla má poslat k vyhodnocení. Ty jsou následně na serverech startupu analyzovány umělou inteligencí v reálném čase a k pojišťovně se tak mnohem rychleji dostane zpráva o skutečném poškození vozidla.

DriveX má za sebou již dvě investiční kola. V tom prvním startup získal v přepočtu 5 milionů korun od andělských investorů z Estonska a Litvy. V aktuálním druhém kole od investorů přišlo už přes 23 milionů korun a vedle kapitálového fondu Plug and Play Ventures ze Silicon Valley a evropského akcelerátoru Startup Wise Guys se zapojil třeba i český fond DEPO Ventures.

„Pojišťovnictví stále není zcela digitalizováno ani automatizováno moderními technologiemi. Není mnoho startupů, které se v rámci finančního odvětví zaměřují na řešení problému v pojišťovnictví. Nicméně pandemie covidu adopci v tomto oboru výrazně zlepšila a urychlila. DriveX umožňuje pojišťovnám zásadně vylepšovat uživatelskou zkušenost klientů a v budoucnu zcela zautomatizovat proces inspekce vozidel,“ říká Michal Ciffra, partner DEPO Ventures.

A jakým způsobem hodlá startup DriveX využít novou investici? „Během následujících 18 měsíců plánujeme nejméně zdvacetinásobit počet kontrolních prohlídek. Chystáme se vstoupit na nové trhy, jako je západní Evropa a další. Všichni jsme nadšení, že můžeme právě teď zkoumat a objevovat další odvětví související s mobilitou. Plánujeme spustit nové klíčové funkce, na které již čeká několik půjčoven automobilů. A věříme, že DEPO Ventures nám pomůže upevnit silnou tržní pozici ve střední a východní Evropě a poskytne nám vhled na severoamerický trh,“ uzavírá Rauno Sigur, zakladatel DriveX.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články