Startup S-Case vybral přes 12 milionů korun na realizaci dálkového monitorování pacientů

23. 2. 2022 – 14:45 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Startup S-Case vybral přes 12 milionů korun na realizaci dálkového monitorování pacientů
zdroj: S-Case

Nemuset docházet k doktorovi, ale nechat svůj zdravotní stav sledovat z pohodlí domova? Na tom pracuje startup S-Case, jehož řešení přitahuje zájem investorů.

Dálkové monitorování pacientů, takzvaná telemedicína se s příchodem aktuální pandemie v rámci zdravotnictví rozmohla. Nemuset v takovéto době docházet k doktorovi, ale být i tak monitorován doktorem z pohodlí domova, má své nesporné výhody. Tomuto odvětví se věnuje i slovenský startup S-Case, do jehož technologie jsou investované miliony.

„Koncept Scase se mi zrodil v hlavě při cestování napříč Afrikou, kde jsem měl možnost vidět absolutní rozdíly v přístupu obyčejných lidí ke zdravotní péči. Ti museli často v akutních stavech do nemocnic docházet několik hodin, pojem screeningu či preventivní péče se v těchto oblastech jednoduše nevyskytoval,“ popisuje počátky svého nápadu z roku 2018 Martin Pekarčík, CEO a spoluzakladatel S-Case s.r.o.

Tým kolem Martina vytvořil přenosné diagnostické zařízení, které v sobě kombinuje inteligentní senzory jako IR teploměr, pulsní oxymetr, glukometr či tlakoměr a poskytuje efektivní správu zdravotního stavu prostřednictvím digitální, medicínské platformy.

„Už během prvních šesti měsíců aktivního pilotování na Slovensku, v Gruzii či Severním Makedonii se nám prostřednictvím Scase podařilo zachránit životy pacientů,“ dodává Pekarčík. O jejich produkt mají zájem privátní kliniky i nemocnice v Moldávii, Albánii i ve Spojených Arabských Emirátech.

Firma S-Case tedy chystá expanzi na různé zahraniční trhy, ale nejprve musí zdolat výzvu v podobě zisku potřebných certifikátů umožňujících komerční prodej a s ním spojenou masovou výrobu. A mohlo by se to povést i díky novým investicím přesahujícím 12 milionů korun, přičemž stále otevřené investiční kolo počítá až s dvojnásobkem.

Startup teď finančně podpořili investoři z Y Soft Ventures, AI Startup Incubator a Vít Horký známý ze své bývalé společnosti Bran Embassy, kteří se přidali k bpd partners, jež investovali již loni.

„Spolupráce s novými, ale i stálými investičními partnery, je pro náš následující progres skutečným přínosem, kromě finanční podpory totiž disponují neuvěřitelným know-how v oblasti licencování či výrobními kapacitami, které jsou v oblasti zdravotnických technologií nepostradatelné,“ uzavírá Martin Pekarčík.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články