Revoluce v hledání zaměstnání? Startup Supertalent dokáže zájemcům o práci najít kompatibilní firmy

2. 6. 2022 – 17:36 | Tech | Šárka Tmějová | Diskuze:

Revoluce v hledání zaměstnání? Startup Supertalent dokáže zájemcům o práci najít kompatibilní firmy
zdroj: Supertalent

Nespokojenost s firemní kulturou je jedním z nejčastěji udávaných důvodů k podání výpovědi. Kompatibilitu se zaměstnavatelem zkouší vyřešit startup Supertalent, který uchazečům o práci dokáže pomoct s hledáním firmy, kam lidsky nejlépe zapadnou. 

Algoritmus Supertalentu využívá sil umělé inteligence v kombinaci s psychometrií, na jejichž základě vyhodnotí, jestli se k sobě kandidát a společnost hodí. Během svých výpočtů porovnává celkem 343 datových bodů, kdy sleduje kupříkladu společné hodnoty či osobnostní rysy. 

Supertalentu se v uplynulých dnech povedlo získat dva a půl milionu korun od andělského fondu DEPO Ventures. Podpořil ho také nejstarší český akcelerátor StartupYard, otevřený je momentálně i dalším investicím z Evropy a USA. 

„Všichni víme, že současný proces náboru zaměstnanců není efektivní a je potřeba jej vylepšit. Pro investory však oblast HR není dostatečně zajímavá. My naopak vidíme, že je v tomto odvětví velký prostor pro inovace, a věříme, že Supertalent je to správné řešení. Už první měsíce po spuštění platformy nám dávají za pravdu. Supertalent má už více než 100 spokojených firem a přes 10 000 registrovaných talentů. Nyní se poohlíží po americkém trhu a DEPO Ventures chce být u toho,“ uvádí partner fondů DEPO Angels Jan Krahulík. 

Supertalent zdroj: Supertalent

Ambice přitom nemá Supertalent vůbec malé. „Chceme postavit produkt, který zásadně promění hledání práce. Nehledejme budoucnost v pracovních portálech a životopisech, ale v úplně jiném přístupu. Technologie v našem budoucím pojetí nabízí neuvěřitelné možnosti, jak pomoct lidem najít si vysněnou práci, kde budou spokojení, angažovaní a docenění,“ tvrdí zakladatel a ředitel Supertalentu Tom Zrubecký. 

Startup momentálně v databázi eviduje přes 15 tisíc kandidátů a zhruba 120 firem – z těch českých služeb jeho služby využívá kupříkladu DoDo, STRV, Mews nebo Manta. Co se úspěšnosti týče, zaměstnání si prostřednictvím platformy našly desítky lidí. Supertalent obsahuje i funkci pro zpětnou vazbu, díky které je možné sledovat spokojenost kandidátů i náborových manažerů, a to i dlouhodobě. 

Prvotním impulzem k založení startupu byla Zrubeckého vlastní zkušenost s hledáním práce, kdy na kompatibilitu s firemní kulturou kladl velký důraz. Žádný portál mu ale podobnou možnost filtrování neumožňoval - a tak si vytvořil vlastní. Supertalent založil společně s Luďkem Mohrem a Tomášem Hrdličkou, od startu do něj sami investovali přes 5 milionů korun. 

Zdroje:
Tisková zpráva, Supertalent

Nejnovější články