Novinka Flecto pomůže najít práci 2 milionům lidí neschopných plného úvazku

4. 10. 2021 – 13:39 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Novinka Flecto pomůže najít práci 2 milionům lidí neschopných plného úvazku
zdroj: Profimedia

Nemůžete pracovat pro jednoho zaměstnavatele naplno, ale nějaký čas na práci by se našel? Inovativní platforma Flecto vám najde dílčí směnu podle vašich časových možností.

Právě byla spuštěna nová česká platforma Flecto, která si dává nemalý cíl – modernizovat trh práce. Není pro lidi, kteří hledají plný úvazek. Právě naopak chce najít práci dvěma milionům občanů, kteří si něco takového z různých důvodů nemohou dovolit, ať už kvůli rodičovské dovolené, jsou to studenti, senioři či jsou v pečovatelské pozici.

Flecto jednoduše rozdělí plný úvazek zaměstnavatele na dílčí směny, do kterých se pracovník může přihlásit klidně jen pár hodin předem a následně se dostavit k samotné práci. Služba logicky pomůže nejen lidem hledajícím občasný přivýdělek, ale zároveň i zaměstnavatelům, kteří momentálně postrádají na 300 tisíc nekvalifikovaných pozic.

„Ve společnosti se pohybuje mnoho lidí, kteří pracovat skutečně chtějí, ale stávající nastavené podmínky jim to komplikují. Potřebují být flexibilní a plánovat si čas podle sebe, a to při celém úvazku zkrátka nejde. Přitom právě oni by mohli vyřešit řadu současných problémů na pracovním trhu. Jde především o nedostatek lidí na nekvalifikovaných pozicích, ale i přetíženost směnných modelů,“ říká spoluzakladatelka Jana Stehlíková.

Druhá spoluzakladatelka Kateřina Tkadlecová zase zmiňuje, že obrovská poptávka po lidských zdrojích ve spojení s požadavkem na flexibilitu stojí v základech platformy Flecto. Díky Flectu můžete v jednu chvíli pracovat i pro více zaměstnavatelů, přičemž sama služba pohlídá dodržování zákoníku práce.

Abyste nezmeškali svou směnu, budete upozornění pomocí SMS a emailu. Služba se teprve rozjíždí a můžeme očekávat, že se v následujících letech bude vyvíjet a přizpůsobovat požadavkům obou stran.

„Chceme se zaměřit především na technologické řešení, které přinese další inovaci a automatizaci do jinak časově velmi náročného náborového procesu. Platforma je na trhu a již první interakce se zaměstnavateli ukazují další příležitosti k rozvoji,“ prozrazují závěrem obě zakladatelky Flecta a dodávají, že do dvou let chtějí expandovat i na zahraniční trhy. 

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články