Kapitálový fond Nation 1 chystá soutěž pro české startupy s globálními ambicemi

5. 10. 2021 – 15:59 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Kapitálový fond Nation 1 chystá soutěž pro české startupy s globálními ambicemi
zdroj: Profimedia

Ve třetím kole akcelerátoru Batch kapitálového fondu Nation 1 se začínající startupy mohou ucházet o mentoring a až 38 milionů korun.

Český kapitálový fond Nation 1 pořádá již třetí kolo investičního akcelerátoru Batch, který dává šanci mladým startupům s globálními ambicemi dosáhnout svých cílů. V soutěži mají za úkol zaujmout zkušenou porotu a získat tak na svůj další provoz nejen finanční podporu, ale i know-how.

Počáteční podpora vybraných startupů činí 2 až 5 milionů korun spolu s plnou podporou mentorů po celý tříměsíční průběh kola. Startup tak získá cenné informaci v oblastech marketingu, financí, PR, vedení a dalších, které může následně využít pro udržitelnost svého projektu.

S tou se dále může ucházet o investici 38 milionů korun, které má Nation 1 vyhrazené pro nejužší výběr účastníků. Uchazeči se mohou hlásit na této adrese až do 6. ledna příštího roku. Samotné kolo odstartuje 28. února s osmi vybranými startupy.

Mentory třetího kola akcelerátoru Batch se stávají například Samuel Huba (Shoptet), Martin Rozhoň (Vivantis, Econea, Hedepy), Silke Horáková (Albatros Media), Margareta Křížová (Newton Business Accelerator) či Ondřej Krátký (Liftago).

„V uplynulých dvou letech akcelerátoru jsme měli možnost nastartovat a mentorovat 21 startupů, z nichž jsme nakonec zainvestovali 12 nápadů. Do těch jsme v průměru investovali víc než 5,5 milionu korun. Celkem jsme tak uvolnili do začínajících startupů více než 65,8 milionu korun. V Česku je však daleko více dobrých nápadů a cílevědomých zakladatelů, kterým rádi poskytneme nejen finanční podporu a počáteční kapitál pro splnění jejich vize,“ uzavírá Petra W. Končelíková, managing partner Nation 1.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články