Evropské startupy se utkají o možnost vyhrát 10 milionů korun v soutěži Startup World Cup

10. 9. 2021 – 14:47 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Evropské startupy se utkají o možnost vyhrát 10 milionů korun v soutěži Startup World Cup
zdroj: SWCSummit

Pokud máte startup, se kterým chcete zazářit, neváhejte využít posledních dní k registraci do evropské soutěže Startup World Cup, která může vést až do Sillicon Valley a k investici ve výši 10,5 milionu korun.

Již 5. a 6. října proběhne v šapitó Azyl78 v pražské Stromovce další ročník SWCSummitu, jedné z nejvýznamnějších evropských startupových akcí. Kromě toho, že se jedná o sraziště stovek startupistů a investorů, tedy ideální místo pro navázání nových kontaktů, zde probíhá soutěž startupů zvaná Startup World Cup.

Do té se české a slovenské startupy mohou hlásit do 15. září, přičemž musejí projít dotazníkem zabírajícím svou složitostí 30 až 60 minut času. O své místo na stupních vítězů se nejprve utkají startupy Visegrádské čtyřky, aby se nakonec celá akce završila celoevropským finále.

Vítěz startupu získá titul „mistra Evropy“, postoupí do kalifornského Silicon Valley a získá možnost domluvit se s pořadatelskými společnostmi Air Ventures a UP21 na okamžité investici ve výši 500 000 dolarů, tedy zhruba 10,5 milionu korun.

V soutěži se utkají vítězové předchozích regionálních kol a nově také vítězové dalších startupových soutěží jako Czech Startup Challenge, Creative Business Cup a PowerMOTION. „Zastřešením dalších akcí jsme prestiž celé události posunuli na ještě vyšší úroveň než dřív. SWCSummit se tak stává něčím jako ‚Ligou mistrů‘ na poli startupových soutěží. Probojovat se mezi finalisty tak znamená opravdový úspěch, který může jednotlivé projekty teleportovat na úplně novou úroveň,“ vysvětluje ředitel SWCSummitu Tomáš Cironis.

Češi jsou přitom žhavými želízky v ohni, jak dodává Cironis: „Rok od roku vnímáme u českých startupů v této oblasti ohromný posun. Projekty, které se dostanou až před porotu, bývají opravdu na vysoké úrovni. To ostatně dokládají i jejich výsledky. Například loňské regionální kolo Visegrádské čtyřky ovládl slovenský projekt Glycanostics, zatímco český startup 24 Vision Systems, kterému porota udělila divokou kartu, to v evropském finále dotáhl až na bronzovou příčku.“

SWCSummit doprovodí program plný hvězd. Na dálku například vystoupí spoluzakladatel Applu Steve Wozniak, uznávaná pedagožka a autorka bestselleru o výchově úspěšných dětí Esther Wojcicki či Kyle Corbitt, ředitel jednoho z největších startupových inkubátorů na světě Y Combinator.

Letošní ročník SWCSummitu proběhne jak fyzicky ve zmíněném Azylu78, tak online na oficiálních stránkách, takže celou akci můžete klidně sledovat z pohodlí vašeho domova.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články