Další PwC Consulting Challenge ve spolupráci s Qerko otestuje studenty na reálné restaurační výzvě

11. 10. 2021 – 13:42 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Další PwC Consulting Challenge ve spolupráci s Qerko otestuje studenty na reálné restaurační výzvě
zdroj: PwC

Konzultační společnost PwC pořádá již třetí ročník soutěže PwC Consulting Challenge určené studentům. Ti mají možnost vyhrát 70 tisíc korun se svým řešením skutečné restaurační výzvy, jak ji prezentuje startup Qerko.

V průběhu října se studenti i čerství absolventi vysokých škol mohou jako jednotlivci či v týmech až čtyř osob hlásit do třetího ročníku soutěže PwC Consulting Challenge, kterou pořádá konzultační společnost PwC.

Každý ročník soutěže je zaměřený na konkrétní problematiku spojenou s vybraným startupem. Vůbec první Consulting Challenge proběhl v roce 2019 ve spolupráci s fintechovým startupem Twisto, o rok později se soutěž zase točila okolo doručování jídla se startupem Wolt.

Letos u projektu vidíme startup Qerko, který přináší revoluci do gastronomie skrze mobilní aplikaci, která umožňuje zákazníkům restaurace zaplatit okamžitě bez čekání na obsluhu (více o Qerku v našem dřívějším článku).

Studenti mají tentokrát za úkol přijít s řešením reálné byznysové výzvy – zjednodušit placení v restauracích, čemuž momentálně čelí startup Qerko. Mají na to 7 dní, během kterých mohou neomezeně využívat podpory expertů z PwC i Qerka. 10 nejlepších soutěžících čeká fyzická prezentace svého řešení v sídle PwC na pražském Pankráci. Jediný vítěz pak získá 70 tisíc korun a možnost vyzkoušet si vlastní projekt přímo v konzultační firmě.

„PwC Consulting Challenge je soutěž, kde si studenti vyzkouší, co obnáší práce konzultanta. Vyzkouší si, jak analyzovat problém, formulovat hypotézy, pracovat v týmu a hlavně prezentovat výsledky své práce. To vše je zasazeno do kontextu reálného a inovativního obchodního případu. Vždy s nadšením sleduji, jak kvalitně a kreativně se studenti se zadáním dokážou vypořádat,“ říká vedoucí partner PwC Petr Ložek.

I Qerko si soutěž pochvaluje: “Na této soutěži se nám líbí, že má opravdu reálný přínos, a to jak pro studenty, tak i pro nás. Fandíme mladým talentům, takže se těšíme na jejich vhled do problematiky, protože nám mohou přinést nové nápady, jak podpořit naše byznysové plány,” říká k akci CEO Qerka Lukáš Kovač.

Přihlášky do soutěže se uzavírají 31. října. 10 nejlepších odprezentuje svá řešení 15. listopadu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články