Česko-americký startup Dataddo roste o stovky procent díky integraci datových zdrojů

23. 9. 2021 – 16:06 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Česko-americký startup Dataddo roste o stovky procent díky integraci datových zdrojů
zdroj: Dataddo

Dataddo řeší problém roztříštěnosti datových systémů ve firmách. Zájem je velký, jak dokazuje meziroční růst obratu o stovky procent.

Služba česko-amerického startupu Dataddo umožňuje integrovat data z různých zdrojů na jedno místo dle potřeb uživatele a snadno je tak připravuje pro následný reporting, analytiku i interpretaci. Na rozdíl od konkurence dokáže nové datové zdroje implementovat v řádu několika dní, uživatelé navíc zvládnou platformu efektivně využívat i bez znalosti kódování.

„Díky stále větší adopci různých cloudových nástrojů ve firmách jsou IT a datové prostředí stále více heterogenní. Tento trend bohužel často znemožňuje efektivní nasazení nástrojů BI a datové analytiky, protože je stále těžší dostat všechna potřebná data ‚na jedno místo‘,“ vysvětluje spoluzakladatel a CEO startupu Petr Nemeth.

Proto v Dataddo přišli s jednoduchým a přímočarým řešením pro datovou extrakci a automatizovanou integraci. Přístupnost systému ale není jeho jedinou předností. „V okamžiku, kdy se výstupy z BI stanou běžnou součástí rozhodování firmy, vede jakákoliv nekonzistence nebo chyba ve vstupních datech ke kaskádě špatných rozhodnutí s potenciálně vysokými náklady. Naším cílem je garantovat správné a konzistentní doručování dat mezi jednotlivými systémy,“ dodává Nemeth.

Dataddo si v roce 2018 založili Češi Petr Nemeth a Zdeněk Pecha s Američanem Joelem Thomem. Začínali se šesti zaměstnanci a nyní jsou již na 28, přičemž do konce roku chtějí v rámci růstu rozšířit řady svých programátorů na 40. I proto se stěhují do coworkingového centra HubHub. Avšak první a dodnes fungující pobočka je v kalifornském Mountain View, kterou spravuje Thom.

Jejich technologii dnes využívá na 2 000 jednotlivců a organizací z více než 100 zemí světa a najdou se mezi nimi giganti jako Uber, Epic Games, L’Oréal Canada či bankovní skupina Emirates NBD. Startup díky tomu dosáhl za první pololetí letošního roku 200 % loňského obratu, přičemž do druhého pololetí plánuje dokonce 400% růst.

Na trhu existuje několik podobných služeb, většina však využívá stejné technologické prostředí a je tak omezena co do flexibility a rychlosti integrace nových zdrojů. Dataddo místo toho vytvořilo platformu, na které již nyní nabízí přes 130 datových konektorů. A ty, které doposud nemá v portfoliu, dokáže oproti konkurenci vyvinout a integrovat v řádu pouhých dní. Dataddo bylo také jako jedna z pouhých tří firem na světě označeno prestižní poradenskou firmou Gartner za Cool Vendora v oblasti data managementu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články