České kožené barefoot boty vybraly 7 milionů. Kampaň Skinners je v historii Hithitu druhá nejúspěšnější

27. 7. 2022 – 21:25 | Tech | Šárka Tmějová | Diskuze:

České kožené barefoot boty vybraly 7 milionů. Kampaň Skinners je v historii Hithitu druhá nejúspěšnější
zdroj: Skinners

Brněnský startup Skinners Michaely Steinhauser a Petra Procházky opět boduje v crowdfundingu. Na Kickstarteru celosvětově slavil úspěch s ponožkobotami, na českém Hithitu teď firma představila nové kožené barefooty, na které během měsíce vybrala přes 7,5 milionu korun.

Svůj původní vytyčený cíl 550 000 Kč splnili Skinners z 1380 %. Na české crowdfundingové platformě se boty staly druhou nejúspěšnější kampaní vůbec - víc zatím vybrala pouze internetová televize DVTV, které diváci před dvěma lety poslali 9,7 milionu korun. Z pomyslného druhého místa odsunula fitnessový projekt Železná koule s 6,7 miliony.

Zároveň si barefooty připisují titul nejúspěšnějšího produktového projektu v historii českého crowdfundingu. V obuvnické kategorii porazily třeba Vasky (5,5 milionu) či konopné tenisky Bohempia (3,9 milionu).

Model Skinners Walker má do barefootového obuvnického segmentu vedle funkčnosti plynoucí z nápodoby přirozené chůze na boso také něco, co ostatním botám v kategorii často chybí: Pěkný design. Návrhy a prototypy vznikly v Česku, šít se budou v Portugalsku z italských kůží a Tencelu.

Skinners Walker zdroj: Skinners   Skinners Walker zdroj: Skinners

Vzhled ale v tomto případě neustupuje primárnímu důvodu, kvůli němuž si zákazníci barefootové boty obvykle pořizují. Pohodlí zajišťuje podešev s nulovým skonem o tloušťce 4,5 milimetru. Tenká podrážka udrží nositele v kontaktu s terénem a zároveň bere v potaz přirozenou anatomii chodidel.

Není to poprvé, co Skinners slaví velký obuvnický úspěch na crowdfundingové platformě. Před šesti lety se jim na americkému Kickstarteru povedlo vybrat přes 650 tisíc dolarů (přes 15,5 milionu korun) na ponožkoboty. Jejich verze 2.0 pak tamtéž v roce 2020 překonala hranici jednoho milionu dolarů (přes 24 milionů korun) s původní cílovou částkou 40 tisíc dolarů. V loňském roce jich Skinners prodali skoro čtvrt milionu párů a tržby firmy přesáhly 135 milionů korun.

Barefooty chce brněnská firma zájemcům z Hithitu začít doručovat letos na podzim. Na kampaň přispělo víc než 2 100 zájemců, celkem si objednali přes tři tisíce párů bot.

Zdroje:
HitHit.cz

Nejnovější články