Byznys s 3D pery od české společnosti 3Dsimo podpořil distributor Nintenda Conquest

4. 8. 2021 – 14:52 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Byznys s 3D pery od české společnosti 3Dsimo podpořil distributor Nintenda Conquest
zdroj: Profimedia

Češi Čechům. Lokální distributor her a hardwaru od Nintenda investuje do výrobce 3D per 3Dsimo.

Nikde není psáno, že by si herně zaměřená společnost nemohla rozšiřovat své obzory. Společnost Conquest distribuující produkty japonského výrobce her a hardwaru Nintendo a francouzského studia Ubisoft na českém, polském, maďarském a slovenském trhu podpořila růst české firmy 3Dsimo, která vyrábí tvořivá 3D pera.

V 3Dsimu získal 80% podíl Michal Valkoun stojící za Conquestem. Dalších 7 % připadlo Josefovi Kantorovi a jedno procento Radimovi Kalovi, oba rovněž z Conquestu. Desetiprocentní podíl patří zakladateli a šéfovi společnosti 3Dsimo Davidovi Paškevičovi, zatímco zbylá procenta si mezi sebe rozdělili Petr Duba a Ondřej Nentvich.

Společnost loni dosáhla obratu 20 milionů korun a pro letošek predikuje dvojnásobek, přičemž zisková chce být do dvou let. Finance od investorů poputují na nákup nových zařízení a rozšíření výrobních prostor, které firmě umožní dosáhnout produkční samostatnosti.

Jednotlivé stroje nejsou vůbec levné, ale dá se zásadně ušetřit, když víte, kde hledat. Tak například automatizovaná osazovačka tištěných spojů NeoDen se dá v České republice pořídit za 3-4 miliony korun. 3Dsimu se ji ale podařilo sehnat v Číně za v přepočtu pouhých 750 tisíc korun.

3Dsimo si zároveň nechce nechat své výrobní postupy pro sebe. Proto chystá projekt MultiLab, který umožní zájemcům využívat stroje, které samo používá k výrobě 3D per. Cílem tohoto projektu je šířit know-how a podpořit tak technické vzdělání v České republice. Na to, jak takový výrobní proces vypadá, se můžete podívat už teď v galerii na webu Lupa, který o celé záležitosti informoval.

Zdroje:

Nejnovější články