Axis rozšiřuje svůj systém nositelných kamer – uvádí novou „kameru pro nás ostatní“ a sadu ke vzdálené aktivaci

19. 9. 2023 – 9:19 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Axis rozšiřuje svůj systém nositelných kamer – uvádí novou „kameru pro nás ostatní“ a sadu ke vzdálené aktivaci
zdroj: Tisková zpráva

Společnost Axis Communications uvádí na trh novou kameru k nošení na těle AXIS W110 – lehčí a uživatelsky přívětivější typ nositelné kamery, navržený speciálně k ochraně zaměstnanců v odvětvích, jako jsou maloobchod, zdravotnictví nebo doprava.

Reaguje tím na obrovskou poptávku po používání nositelných kamer i mimo oblast policejních a pořádkových složek. Druhou novinkou je aktivační sada AXIS W400, s jejíž pomocí lze na dálku spustit nahrávání ze všech dostupných nositelných kamer v blízkém okolí systému. 

Nositelné kamery jsou dobrým preventivním nástrojem při udržování pořádku. Samotná jejich přítomnost lidi odrazuje od agresivního chování a pozitivně ovlivňuje vystupování na veřejnosti – ať už jde o nositele kamery nebo potencionálního agresora.

„Až dosud byly kamery nošené na těle určené téměř výhradně pořádkovým složkám a bezpečnostním organizacím,“ říká Olof Leidecker, produktový manažer společnosti Axis Communications. „Nová nositelná kamera AXIS W110 přinášejí výhody také ostatním z nás, a to díky zpracování, které je kompaktní, lehké, snadno použitelné, a navíc se hodí do mnoha různých odvětví.“

Kamera k nošení na těle AXIS W110 odrazuje od nevhodného chování, chrání a dokumentuje. Uživatelé i veřejnost mají pocit, že nejsou sami bez pomoci, což přispívá k jejich většímu klidu na pracovišti. AXIS W110 nabízí také vynikající kvalitu obrazu a zvuku, záběry jsou mimořádně ostré a čistý zvuk může sloužit k forenznímu využití v případě řešení incidentů nebo k zvýšení efektivity provozních úkolů.

Kamera AXIS W110 je postavená na otevřených standardech a nabízí snadnou integraci jak s aplikací AXIS Camera Station, tak i dalšími systémy VMS (správa videa) a EMS (správa důkazů) třetích stran, a to lokálně nebo v cloudu. Není proto problém tyto kamery zapojit do stávajících bezpečnostních systémů a ukládat libovolné množství záznamu, aniž by se ohrozila kvalita obrazu.

AXIS W110 splňuje standardy FBI pro kybernetickou bezpečnost díky end-to-end šifrování. Samozřejmostí je také soulad s předpisy HIPAA.

Mezi klíčové vlastnosti kamery W110 patří:

  • kompaktní provedení (85 g, 75×55×19 mm);
  • nízká hmotnost s flexibilními možnostmi montáže;
  • otevřené standardy pro snadnou integraci;
  • snadné vyhledávání a načítání záznamů;
  • end-to-end šifrování.
  • Sada AXIS W400 na dálku spustí nahrávání

Společnost Axis Communications zároveň představila aktivační set AXIS W400 pro kamery nošené na těle. Tato sada umožňuje na dálku automaticky aktivovat nahrávání videa u všech nositelných kamer v blízkém okolí z jednoho systému poté, co se spustí světelný maják nebo siréna nebo při zmáčknutí tísňového tlačítka.

Ve stresových situacích vždy existuje riziko, že uživatelé kamer nošených na těle zapomenou v rychlosti aktivovat nahrávání. AXIS W400 toto riziko eliminuje a zajišťuje, že se během vyhrocené situace pořídí videozáznam vždy s pomocí jedné nebo více dostupných kamer v systému – například policie tak může podpořit dodržování předpisů a dokumentovat správnost svého postupu. Pokud je AXIS W400 integrovaný v policejním voze, může se automaticky spustit při aktivaci světelného majáku nebo sirény. Systém lze také připojit k tísňovému tlačítku, například v maloobchodním prostředí, které při zmáčknutí automaticky aktivuje nositelné kamery personálu.

Mezi klíčové vlastnosti aktivační sady AXIS W400 patří:

  • automatická aktivace záznamu;
  • spouštění pomocí I/O spouštěče;
  • využití Bluetooth beaconů.

Nová kamera k nošení na těle AXIS W110 bude k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 4. čtvrtletí roku 2023 za doporučenou koncovou cenu 15 900 Kč.  Aktivační set AXIS W400 pro kamery nošené na těle bude rovněž k dispozici ve 4. čtvrtletí 2023. 

O společnosti Axis Communications

Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí řešení, která zvyšují úroveň zabezpečení a zlepšují procesy v podnikání. Jako světový leader v oblasti síťových technologií nabízí společnost Axis řešení videodohledu a řízení přístupu, interkomy a audiosystémy. Tato řešení jsou ještě efektivnější díky inteligentním analytickým aplikacím a vysoce kvalitním školením. V současnosti má Axis přibližně 4 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s technologickými partnery a systémovými integrátory z celého světa. Společnost byla založena v roce 1984 a sídlí ve městě Lund ve Švédsku. Více informací o společnosti Axis najdete na webové stránce www.axis.com.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články