Půjčky podporující ekologii bodují v žebříčcích. Kdo je poskytne?

3. 11. 2022 – 11:39 | Komerční sdělení | Inzerce

Půjčky podporující ekologii bodují v žebříčcích. Kdo je poskytne?
zdroj: Tisková zpráva

Hitem posledních let jsou půjčky domácnostem i podnikatelským projektům, jejichž součástí je snížení energetické náročnosti, případně vybudování technologie, která jiným způsobem pomůže životnímu prostředí. Vedle bohulibé myšlenky nabídnou i zajímavější úrok. U kterých bank se po nich poohlédnout?

Půjčka na udržitelné technologie - Komerční banka

V úplně prvním ročníku soutěže Zlatá koruna, ve kterém byla vyhlášena nová kategorie „Zelená koruna“, se stala vítězem Komerční banka se svou Půjčkou na udržitelné technologie. Ta je sice určena občanům, ale Komerční banka nabízí zelenou variantu i pro korporace, dokonce hned ve třech provedeních:

  • Green Loan – Zelený úvěr - na investice do environmentálně šetrných staveb, obnovitelných zdrojů energie, projektů v oblasti nakládání s vodou či odpady, na čistou mobilitu a další aktiva, která šetří životní prostředí
  • Investiční úvěr na udržitelné projekty - na investice do environmentálně šetrných staveb, obnovitelných zdrojů energie, projektů v oblasti nakládání s vodou či odpady, na čistou mobilitu a další aktiva, která šetří životní prostředí
  • Úvěr vázaný na cíle udržitelnosti - není účelově vázán, ale zároveň je propojen na plnění cílů v oblasti udržitelnosti

Úvěr na fotovoltaiku - Raiffeisenbank

Raiffeisenbank se v současnosti soustředí především na fotovoltaiku. Úvěr s tímto účelem nabízí nejen v korunách, ale i v eurech nebo dokonce amerických dolarech. Vedle samotné částky úvěru získá klient i dotační poradenství a technické řešení od našeho partnera. Až 35 % ceny projektu lze uhradit z dotace, nicméně je úvěr poskytován do 100 % ceny investice. Na stránkách banky dokonce najdete i orientační výpočty doby návratnosti projektu ve fotovoltaice.

photovoltaic-5020802_1280 zdroj: Tisková zpráva

ESG financování od UniCredit Bank

Industry Expertise Centrum UniCredit Bank se zaměřuje na projekty spojené s udržitelností již několik let. Banka má dokonce ESG ambasadora. Banka vytvořia ERG barometr, v němž si může firma snadno provést individuální klasifikaci z hlediska ESG rizik a příležitostí.

UCB je bankou s největší angažovaností v oblasti obnovitelných zdrojů na českém trhu. I proto v jejím portfoliu najdete hned několik úvěrů podporujících energetiku a obnovitelné zdroje, a to včetně záruk od státních i nadnárodních institucí.

Na vyrovnání cashflow při komplikacích projekty se vyplatí provozní úvěry

U mnoha projektů, které míří ke snížení energetické náročnosti, je nutné počítat s omezením provozu současného podnikání (samozřejmě ne u všech), či s jinými komplikacemi a zdrženími. Aby nebylo ohroženo splácení velkého investičního úvěru, je vhodné jej doplnit i provozní půjčkou. Kterou vybrat? Poradí vám srovnávač Hyperfinance.cz, v sekci „Podnikatelský úvěr“, kde se vedle základního srovnání dozvíte i o hlavních výhodách či nevýhodách jednotlivých variant.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články