Jak získat finance na rozjezd podnikání?

30. 7. 2022 – 11:37 | Komerční sdělení | Inzerce

Jak získat finance na rozjezd podnikání?
zdroj: Tisková zpráva

V dnešní době už neplatí, že musíte mít při rozjezdu podnikání na účtu miliony nebo žádat o úvěr bankovní společnost. Způsobů, jak získat peníze na podnikání je mnohem více. Pojďme se podívat na pár nejzajímavějších možností – třeba najdete tu nejlepší i pro vaše potřeby.

Bankovní úvěr – zastaralá, ale stále funkční možnost. Jaké má (ne)výhody?
Přece jen jako první zmíníme bankovní úvěr pro začínající podnikatele. V dnešní době jsou totiž i banky otevřené menším a začínajícím podnikatelům a jejich nabídka může být leckdy zajímavá i pro menší společnosti.

K jeho získání však budete potřebovat přesvědčivé finanční výkazy a firemní historii. Kromě klasického bankovního úvěru můžete využít i možnost kontokorentu, ale připravte se na to, že podmínky, které si banky kladou, mohou být pro začínající podnikatele často nedosažitelné. Přesto se tato možnost vyplatí. Bankovní úvěr (a zvlášť kontokorent) není příliš flexibilní, ale za to se můžete spolehnout na jistou stabilitu, kterou banky nabízejí.

Pokud se vám však nechce veškerou administrativu, která bankovní půjčku doprovází, absolvovat, máte i další možnosti.

Prostředky z vlastních zdrojů – inventura i financování neproplacených faktur
Pokud už máte zavedenou firmu a potřebujete investovat do jejího rozvoje, často pomůže udělat si ve firmě pořádek.

Tím se vyhnete jakémukoliv úvěru a odstraněním neefektivních procesů snadno získáte finance na rozvoj z vlastních zdrojů. Co všechno do toho může spadat?

Například personální audit, inventura a prodej nepotřebného vybavení a skladových zásob, ale také zjednání pořádku ve firemních financích.

Máte spoustu neproplacených faktur? Nechte si neproplacené faktury proplatit pomocí nástroje na financování faktur s delší dobou splatnosti.

Crowdfundingové kampaně vám pomohou nastartovat i zjistit zájem o váš produkt
Další možností je crowdfunding. Tento nástroj pro získání financí od lidí vám poskytne peníze na výrobu nebo rozjezd služeb a současně zjistíte, jestli je o váš podnikatelský plán vůbec zájem.

Crowdfunding má však i své nevýhody. Kampaň je běh na dlouhou trať a budete do ní muset investovat peníze i čas. V případě úspěchu už však máte své odběratele předem zajištěné.

Získat peníze na rozjezd podnikání může být náročné, dnešní doba však nabízí skutečně mnoho možností, jak je získat. Proto se nebojte začít a svůj sen o podnikání si splňte třeba už dnes!

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články