Porce zeleniny a ovoce v jednom sáčku. Český startup MADMONQ přichází s vlastními Greens

7. 6. 2023 – 9:04 | Ekologie | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Porce zeleniny a ovoce v jednom sáčku. Český startup MADMONQ přichází s vlastními Greens
zdroj: Tisková zpráva

Startup MADMONQ, česká jednička v oblasti přírodních doplňků stravy pro hráče, vstupuje na trh s novinkou v podobě vlastních Greens. V jednom sáčku komplexního práškového doplňku stravy nabídne porci fytonutrinentů a bioaktivních látek ze zeleniny a ovoce jako řešení pro všechny, kdo jí nezvládají konzumovat dostatek nebo hledají způsob, jak podpořit celkovou regeneraci a zažívání. S Greens se chce MADMONQ stát jedničkou na evropském trhu, kde už se úspěšně prosadil se svými dalšími produkty.

Řešení nedostatku zeleniny v jídelníčku

Startup MADMONQ v roce 2017 úspěšně vstoupil na trh doplňků stravy pro amatérské a profesionální hráče počítačových her, kterým nabídl přírodní alternativu energetických nápojů. Od počátku se snaží změnit pohled herní komunity na péči o zdraví a jeho tabletky na podporu výkonu a soustředění MADMONQ a CHAMPION pro péči o dlouhodobé zdraví se rychle staly fenoménem, který dle průzkumů zná 80 % hráčů. Oblíbili si je přitom nejen gameři. Z interních dat společnosti plyne, že je 70 % zákazníků užívá při práci a patří mezi ně i náročné profese jako lékaři, startupisti, manažeři nebo IT pracovníci, kteří se potřebují soustředit.

Novinka v podobě MADMONQ Greens se tentokrát zaměřuje na nedostatek ovoce a zeleniny v jídelníčku, se kterým se potýká většina Čechů. Ačkoliv Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje denní dávku 5 porcí ovoce a zeleniny, dle průzkumu MADMONQ jí v Češi v průměru polovinu tohoto množství a jen 2 % pak skutečně denně konzumují plné doporučené množství zeleniny. Greens v podobě komplexního práškového doplňku stravy tak mají pomoci vykrýt dávku bioaktivních látek z ovoce a zeleniny* těm lidem, kteří chtějí její příjem zlepšit a aktivně se zajímají o své zdraví.

„MADMONQ Greens jsou dalším střípkem do skládačky našeho portfolia a možností, jak efektivně řešit nedostatečný příjem fytonutrientů a dalších aktivních látek z ovoce a zeleniny i celkovou vyváženost stravy. Problém s konzumací zdravých potravin se netýká jen gamerů, ale většiny populace. Proto věříme, že si ke Greens najdou cestu všichni, kteří chtějí svůj životní styl zlepšit, a nejen naše ‚core‘ hráčská cílovka,“ dodává Michal Noga, CEO MADMONQ.

Ambice dobýt Evropu

MADMONQ je první českou firmou, která takto komplexní Greens vyrábí, a její ambice – stejně jako v případě cucavých tabletek – nekončí jen v ČR. Samotný trh s Greens totiž dlouhodobě roste dvouciferným tempem a jeho velikost byla vloni odhadnutá na 330 milionů dolarů. MADMONQ proto svůj práškový doplněk uvádějí zároveň i v dalších zemích s důrazem na západní Evropu, kde u zákazníků zabodovaly i tablety MADMONQ a CHAMPION. Greens přitom oslovují ještě širší cílovou skupinu, a Michal Noga tak v novém produktu vidí velký potenciál.

„Dlouhodobě sledujeme celosvětové trendy a potřeby nejen gamerů, ale všech, kteří tráví čím dál více času za monitorem a aktivně se zajímají o své zdraví. Proto uvádíme Greens i na dalších evropských trzích a očekáváme velký zájem především v zemích jako Francie a Velké Británie. S přidáním Greens do našeho portfolia chceme zároveň profilovat naši značku více směrem do zdraví a přiblížit se tak naší dlouhodobé misi vybudovat globální brand, který řeší zdraví v gamingu,” doplňuje Michal Noga.

Odladěné složení i původ surovin

MADMONQ Greens sází na jednoduchost a snadné užívání a přicházejí ve formě komplexního práškového doplňku stravy, který stačí rozmíchat v 200 ml vody. Pravidelná konzumace pomáhá doplnit důležité živiny, které tělu při nedostatečném příjmu ovoce a zeleniny chybí a které běžné doplňky stravy neobsahují. MADMONQ Greens ale zlepšují také celkové zažívání a urychlují regeneraci po náročných fyzických aktivitách – ocení je tak i sportovci.

Greens obsahují celkem 62 ingrediencí včetně bioaktivních látek, fytonutrientů, minerálů, vitamínů, prebiotik, enzymů. Základ pak tvoří extrakty z 34 vybraných druhů ovoce a zeleniny, které pocházejí z EU a většina získala i BIO certifikaci.

MADMONQ vyrábí své Greens kompletně v Česku podle vlastní originální receptury. Vývoj produktu probíhal přibližně rok a půl a jeho součástí bylo i testování veškerých složek a ladění finálního složení.

„Vyladění poměrů surovin tak, aby fungovaly co nejlépe, nebylo vůbec jednoduché. Ještě složitější ale bylo najít spolehlivého dodavatele, který zajistí ty nejkvalitnější suroviny splňující potřebné certifikace. Nechtěli jsme ale ustupovat z našich vysokých nároků, a tak jsme raději uvedení Greens o dva měsíce odložili a počkali, než nám správně uschnuly extrakty z okurky a chřestu,“ dodává Michal Noga.

Pro předplatitele i nové zákazníky

Startup MADMONQ od svého počátku staví na silné komunitě a unikátním předplatitelském modelu, který je na trhu suplementů neobvyklý. Právě předplatitelé tvoří více než 50 % zákazníků a jejich podíl se stále zvyšuje. Využít přitom mohou jak výhodnější ceny produktů, tak i speciální tematický merch či limitované nabídky.

Balení MADMONQ Greens obsahující 30 porcí bude možné zakoupit jak jednorázově, tak i v rámci měsíčního či ročního předplatného na webu MADMONQ. Jedno balení obsahující 30 porcí stojí 1295 Kč, u měsíčního předplatného vyjde cena na 1165 Kč a u ročního pak na 1033 Kč.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články