Zakladatel mládeži nepřístupné platformy OnlyFans rozjíždí sběratelské NFT karty s celebritami

27. 5. 2022 – 15:32 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Zakladatel mládeži nepřístupné platformy OnlyFans rozjíždí sběratelské NFT karty s celebritami
zdroj: Zoop

Platforma Zoop chce pozvednout vztah fanoušků a celebrit skrze sběratelské kartičky z ranku NFT. Za platformou stojí Tim Stokely, zakladatel populární platformy OnlyFans s obsahem pro dospělé.

Timothy Christopher Stokely je britský byznysmen, který se dostal do širšího povědomí díky své šest let staré platformě OnlyFans. Jedná se o prostor, kam může kdokoliv přidávat téměř libovolný obsah a nechat si za jeho shlédnutí platit širokou veřejností. Platforma se postupně přerodila v jednu z nejrozsáhlejších nabídek domácí pornografie na světě.

Stokely už ale v OnlyFans nefiguruje. Koncem loňského roku se vzdal svého postu šéfa společnosti, který přenechal Amrapalimu Ganovi, jež se před tím ve firmě staral o marketing a komunikaci. Stokely se tak mohl plně soustředit na svůj další projekt, jímž jsou sběratelské kartičky celebrit a influencerů, které jsou zároveň nezaměnitelnými NFT.

Kartičky prodává přes novou platformu Zoop, kterou spravuje spolu s RJ Phillipsem, který mu v pozdější fázi pomáhal s chodem OnlyFans. Přestože by se to nabízelo, Zoop nebude obsahovat nahotu a má nabízet vyloženě rodinný obsah. Zakladatelé s ním chtějí posunout vztah fanoušků a celebrit na novou úroveň.

Kartičky budou licencované, ale není zatím zřejmé, do jaké míry se v nich budou samotné celebrity angažovat. Půjde ale o ráj pro sběratele, jelikož konkrétní karty budou tvořit sady, které jejich držitelům mohou vynést zajímavé odměny, jako například lístky na koncert či doplňky od nějaké módní značky.

Každá celebrita či influencer dostane 500 karet, které se následně vydraží mezi fanoušky. Celý systém poběží na blockchainu Polygon kvůli nízkým poplatkům za transakce a větší udržitelnosti oproti jiným blockchainům. Tvůrci Zoopu dokonce počítají s vlastním tokenem, ale prozatím se soustředí na rozjezd NFT byznysu se sběratelskými kartičkami.

Zdroje:

Nejnovější články