Startup SuperScale získal investici 5 milionů eur. Pokračuje v misi pomáhat herním vývojářům růst

28. 6. 2023 – 6:24 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Startup SuperScale získal investici 5 milionů eur. Pokračuje v misi pomáhat herním vývojářům růst
zdroj: Tisková zpráva

SuperScale, který se zabývá herním byznysem s cílem maximalizovat zisk tvůrců mobilních her, získal v investičním kole série A investici ve výši 5 milionů eur. Tato částka umožní společnosti expandovat na nové trhy s unikátní technologií zvyšující ziskovost herních firem.

Společnost SuperScale byla založena v roce 2015 a nabízí komplexní řešení, které zahrnuje platformu SaaS (software jako služba) a služby potřebné k publikaci a správě her s cílem identifikovat a maximalizovat jejich komerční potenciál. Společnost spolupracovala s herními giganty jako Electronic Arts (EA) a Zynga, s nejpopulárnějším výrobcem stavebnic LEGO a s výrobci mobilních her Fingersoft a Big Fish Games.

„Již téměř 10 let si společnost SuperScale buduje jméno díky jedinečnému mixu technologií a služeb, které pomáhají herním společnostem opakovaně dosahovat rekordních zisků. Jsme přesvědčeni, že každá dobrá hra by mohla být komerčně úspěšnější, kdyby byla lépe optimalizovaná. Žádný herní vývojář ani vydavatel však nemá dostatek vlastní kapacity na to, aby to dokázal. Naše technologie umožňuje efektivně identifikovat a dosáhnout desítek vylepšení obchodního modelu hry, jež se dohromady promítnou do výrazného růstu příjmů a ziskovosti. Díky našemu řešení, které stojí na principu sdíleného podílu na zisku, jsme pro naše klienty partnerem. V roce 2023 je pro herní společnosti náročnější než kdykoli předtím škálovat své hry a výrazně snižovat náklady. Nastal proto čas zpřístupnit naši platformu a řešení širšímu segmentu trhu a podpořit tak ještě více tvůrců her na jejich cestě k úspěchu. Tato investice je oceněním tvrdé práce, kterou náš tým odvedl, a pomůže nám dosáhnout našich ambiciózních cílů souvisejících s prudkým růstem společnosti SuperScale, stejně tak s počtem klientů,“ říká Ivan Trančík, zakladatel a CEO společnosti SuperScale.

Investiční kolo série A vedl fond Venture to Future, který se zaměřuje na investice do inovativních slovenských společností s potenciálem prorazit v globálním měřítku. Kromě toho se na investici podílely také společnosti Across Private Investments a Zero One Hundred. Pro SuperScale se jedná o první významnou investici, předtím společnost prošla menším investičním kolem v roce 2020. Firma úspěšně roste a nyní má přibližně 70 zaměstnanců (dvojnásobek oproti roku 2019) v kancelářích v Bratislavě (HQ), Londýně a od letošního roku i v Gdaňsku. Opakovaně se také ocitla v žebříčku nejrychleji rostoucích firem středoevropského regionu v rámci ocenění Deloitte Fast 50. K silnému růstu SuperScale přispěly i změny v herním byznysu poté, co Apple v roce 2021 zavedl nová pravidla ochrany osobních údajů. Milníkem byla rovněž opatření související s covidem, kde i přes celkové zpomalení růstu herního trhu dosáhli klienti SuperScale rekordních zisků.

Získaná investice umožní společnosti SuperScale nabídnout svá řešení pro zvyšování tržeb ještě většímu počtu vývojářů a vydavatelů po celém světě. K jejich službám patří i inovativní řešení „Publishing-as-a-Service“, kdy SuperScale přebírá plnou nebo částečnou odpovědnost za marketing, monetizaci nebo LiveOps (aktualizace) her využívajících platformu SuperScale. Namísto tradičního obchodního modelu založeného na paušálních poplatcích je tak SuperScale placen pouze z dodatečného zisku, který hry jeho prostřednictvím generují, zatímco vývojář hry si ponechává plné vlastnictví hry samotné. Díky novému kapitálu bude moci SuperScale nabídnout službu„Publishing-as-a-Service“ vícero klientům.

„SuperScale se vyznačuje důmyslnou kombinací škálovatelné technologie a kvalitního týmu, které společně vytvářejí něco jedinečného a pozoruhodného. Jejich byznys model je inovativní a zároveň zdravý, což je v dnešní ekonomické realitě ideální, ať už v globálním měřítku, nebo v rámci herního byznysu. Jsme rádi, že můžeme investovat do Ivana a jeho týmu ve společnosti SuperScale, a považujeme za čest, že Across mohl být součástí této jedinečné příležitosti, která se v našem regionu často nevidí,“ říká Peter Jakubička, CEO v Across Private Investments..

Spokojenost s investičním kolem vyjádřil také Michal Csonga, partner fondu Zero One Hundred: „Společnost SuperScale našla se svou datovou a analytickou platformou mezeru na herním trhu a přináší globálním herním studiím a vydavatelům vyšší zisk. Je to vynikající příklad toho, jak může společnost ze střední Evropy uspět na lukrativním globálním trhu díky správné kombinaci místního technického talentu a vynikající znalosti trhu ze strany zakladatele. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí tohoto příběhu.“

„Přístup společnosti SuperScale je pro nás výhrou. My si ponecháváme duševní vlastnictví všech našich značek, zatímco oni je postupně zlepšují a pomáhají našim titulům růst, za podíl na zisku. Výsledkem jsou rekordní prodeje deset let starých her, což je skvělé,“ říká Ian Marsh, spolumajitel amerického herního vývojářského studia NimbleBit, které se společností SuperScale spolupracovalo na populárních hrách Tiny Tower a Pocket Frogs.

Kdo stojí za společností SuperScale?

Společnost SuperScale založil v roce 2015 vášnivý hráč Ivan Trančík. V roce 2017 se k němu jako spoluzakladatelka připojila ředitelka analytiky Alžbeta Kováčová, která přinesla své dovednosti v oblasti budování analytických platforem a týmů ze společností Ubisoft a Pixel Federation. Cílem společnosti SuperScale je podporovat herní vývojáře a vydavatele na jejich cestě k růstu prostřednictvím datové analytiky, správy her a služeb pro vydavatele. Pod Ivanovým vedením se společnosti podařilo zvýšit hráčskou základnu, a tím i příjmy společností Electronic Arts (EA) a LEGO. Před nástupem do SuperScale byl Ivan součástí úspěšného slovenského startupu Exponea, který v roce 2021 koupila společnost Bloomreach. Působí také jako poradce a mentor několika startupů v herním a technologickém sektoru.

O společnosti SuperScale

Platforma SuperScale má v současné době více než 20 modulů využívajících prediktivní analýzu, monetizaci, marketing a další služby pro zvýšení příjmů a dosažení komerčního úspěchu pro PC hry od studií všech velikostí. Od založení v roce 2015 prošlo rukama společnosti více než 150 titulů, vygenerovala přes dvě miliardy stažení a kromě Bratislavy má pobočky ve Velké Británii a od roku 2023 i v Polsku. SuperScale spolupracuje s předními společnostmi herního průmyslu, jako jsou Electronic Arts, LEGO, Big Fish Games a BoomBit, a pomáhá jim zvyšovat počty hráčů, příjmy nebo vytvářet strhující zážitky pro hráče po celém světě. Další informace o společnosti naleznete na adrese www.superscale.com.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články