Digitální poradenská platforma FinGO začíná s dobýváním České republiky

14. 10. 2021 – 14:10 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Digitální poradenská platforma FinGO začíná s dobýváním České republiky
zdroj: FinGO

Českým trhem finančního poradenství hodlá otřást společnost FinGO poskytující širokou nabídku služeb v oblasti rodinných financí primárně digitální formou.

Ať už vás čeká hledání hypotéky, potřebujete sjednat povinné ručení na nový automobil nebo chcete sebe a svou rodinu chránit s pomocí životního pojištění, můžete buď sami oběhat pobočky jednotlivých bank a pojišťoven a srovnat si jejich nabídky, nebo k tomu využít služeb finančního poradce.

V České republice je nespočet poradenských služeb, kterým chce vzít vítr z plachet startup FinGO. Společnost patřící do skupiny InTeFi Capital podnikatele a investora Lukáše Nováka se hodlá do pěti let dostat do pozice jedné ze tří největších poradenských sítí u nás.

Největší předností FinGO je její digitální přístupnost. S poradcem se nemusíte stýkat osobně, což v poslední době nemusí být ani možné. Vše vyřešíte online, díky čemuž máte opravdu rychle přístup k široké nabídce bankovních, pojistných a investičních produktů.

FinGO má v Čechách v současnosti 200 vázaných zástupců a do konce roku by se ráda dostala na dvojnásobek poradců. S tím by společnost byla schopná dosáhnout na roční obrat ve výši 300 milionů korun.

„Vidíme zásadní příležitost v rychle se digitalizujícím světě, kde si klienti chtějí z mobilního telefonu finanční produkty porovnávat a často i sjednávat. Proto budujeme službu, která jde těmto klientům vstříc pomocí online nástrojů, zároveň je však i schopna zajistit kvalitní finanční servis skrze širokou obchodní síť, ke které se budou klienti s důvěrou vracet. Právě v tomto propojení online a offline světa chceme konkurovat zavedeným společnostem,” říká ke startu FinGO v České republice ředitel pro online a inovace Jakub Ryba.  

FinGO působí na slovenském trhu teprve třetím rokem, ale už se vypracovalo mezi tamější největší hráče.  V tomto roce zprostředkuje úvěry v objemu přes 700 milionů eur a patří tak mezi TOP 3 makléře na trhu.

„Značka FinGO už od roku 2018 úspěšně funguje na Slovensku. Příchod na český trh byl tedy naprosto logický krok. Pro klienty v České republice bychom se chtěli stát první volbou, kam se vždy budou s důvěrou vracet pro rychlá řešení svých finančních potřeb. Našim poradcům pak chceme nabídnout unikátní ekosystém digitálních nástrojů a obchodních příležitostí na technologické platformě podporující jejich efektivitu,” uzavírá zakladatel a CEO společnosti FinGO Lukáš Novák.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články