Oceňovaný startup BeiT digitalizuje správu budov a analyzuje jejich výdaje

18. 1. 2022 – 14:10 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Oceňovaný startup BeiT digitalizuje správu budov a analyzuje jejich výdaje
zdroj: BeiT

Se správou bytových domů, ať už s jejich účetnictvím, spotřebou energií či s majetkem jako takovým pomáhá společnost BeiT, která si za své služby vysloužila ocenění nejlepšího českého startupu na evropské technologické konferenci WebSummit.

Čím dál tím vyšší nároky Evropské unie na energetickou efektivnost staveb vyvíjejí nemalý tlak na obyvatele i podnikatele, kteří provozují podnájmy. Jako na zavolanou se zjevuje český startup BeiT, který, aniž by dopředu znal nové směrnice EED, pomáhá s jejich zvládáním.

„Nápad na založení BeiTu přišel z potřeby efektivně řídit náklady bytového domu. Koncept vznikl ještě předtím, než byla známá podoba EED jako all-in-one řešení správy bytových domů jenom z pohledu nákladů,“ říká Miro Hachlinec, zakladatel a CEO BeiT.

Jedná se o kompletní správu budov v digitální podobě, která správcovským firmám, ale i koncovým uživatelům mobilní aplikace může ušetřit až desítky procent nákladů. Firmy nečelí jen novým směrnicím, ale i elektromobilitě v bytových domech, zatímco samotní nájemníci zase řeší rostoucí ceny energií.

„Založili jsme BeiT, abychom vytvořili nový způsob digitalizace, transparentnosti, efektivity a úspor při správě budov a zásobování energiemi,“ dodává Hachlinec. Pro tyto účely v BeiTu vyvíjejí vlastní software, datové sítě, databázové systémy, ale také hardware.

Díky tomu všemu je možný například pravidelný živý náhled na aktuální útratu za energie ve webové či mobilní aplikaci a tým si za své řešení vysloužil uznání na největší technologické konferenci v Evropě zvané WebSummit.

„Jsme rádi, že si našeho potenciálu všimla i expertní porota WebSummitu v Lisabonu, největší technologické konferenci v Evropě. Náš unikátní produkt jsme prezentovali 40 tisícům technologických expertů a nadšenců a přímo z rukou velvyslance ČR v Portugalsku jsme získali ocenění za nejlepší český startup,“ uzavírá Hachlinec.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články