Národní kolo Creative Business Cup 2024 se uskuteční v Liberci. Termín podání přihlášek do soutěže se blíží

13. 11. 2023 – 10:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Národní kolo Creative Business Cup 2024 se uskuteční v Liberci. Termín podání přihlášek do soutěže se blíží
zdroj: Tisková zpráva

Agentura CzechInvest pořádá už sedmý ročník soutěže Creative Business Cup. Jejím cílem je ocenit nejkreativnější startupy v Česku. Národní kolo soutěže bude příští rok hostit Liberec. Na vítěze čeká nejen prestižní ocenění, ale i účast ve světovém finále, kde české startupy pravidelně obsazují přední pozice. Přihlášky do soutěže budou spuštěny 15. listopadu 2023.

„Kreativní průmysl je spojením nejen podnikání, technologie, výzkumu a vývoje, ale také kultury, tradic, zvyků a umění. Inovace hýbou ekonomikou, a proto chceme opět ukázat, že v Česku vznikají skvělé kreativní projekty, jako je například Nebesys, který ovládl poslední ročník Creative Business Cupu na mezinárodním finále v Kodani. Kromě finálového souboje o ten nejlepší kreativní nápad nabízí soutěž také prostor pro setkání startupů a investorů. Naším cílem je zároveň propojit soutěž s projektem Technologická inkubace,“ říká Markéta Mentelová, ředitelka Creative Hubu a organizátorka národního kola soutěže Creative Business Cup 2024.

Národní kolo Creative Business Cup je otevřené všem startupům z kreativního průmyslu, jako je design, móda, architektura, digitální hry, software, gastronomie, film, knihy, tisk či televize, rozhlas nebo hudba. Bez ohledu na definici je zásadním faktorem lidský talent a kreativita. Porota posuzuje nejen inovativní přístup startupu, ale také jeho potenciál stát se světově úspěšnou firmou a obstát v široké konkurenci mezi ostatními projekty.

Přihlášky do soutěže budou spuštěny 15. listopadu. Odkaz pro registraci bude zveřejněn na webu agentury CzechInvest a na stránkách www.creativebusinesscup.cz. Poté bude vybráno deset finalistů, kteří se představí v březnu příštího roku na národním kole soutěže v Liberci. Vítěz bude hájit národní barvy na globálním finále kreativních startupů v Kodani, kde se popere o umístění se světovou špičkou v kreativním průmyslu.

„Sever Čech je s kreativitou neodmyslitelně spjatý po staletí, a to především skrze sklářskou výrobu. Nejen o té je ale dnešní Liberecký kraj. Navzdory úpadku českého textilního průmyslu se stále objevují kreativní oděvní firmy, samozřejmostí jsou špičková architektonická studia a stejně tak se v posledních letech děje mnoho na poli startupů,“ říká Jan Mašek, ředitel regionální kanceláře Liberec.

Letošní ročník ovládl startup Nebesys se svým unikátním střešním systémem, kterým ohromil porotu i na světovém finále v Kodani, kde vybojoval jako první český startup vítězství. Dalšími výherci národního kola se v minulých letech staly startupy Sensio (2022), Readmio (2021), FaceUp (2020), Snuggs (2019) nebo Miomove (2018).

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články