Na vlně esportu. Český Oddin.gg za poslední rok zpětinásobil objem měsíčních tiketů a upevňuje pozice v zahraničí

5. 10. 2023 – 11:03 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Na vlně esportu. Český Oddin.gg za poslední rok zpětinásobil objem měsíčních tiketů a upevňuje pozice v zahraničí
zdroj: Tisková zpráva

Český scaleup Oddin.gg, který vyvinul platformu pro predikci kurzů pro esportové zápasy, roste ve všech ohledech. Z pohledu infrastruktury je to za posledních 12 měsíců nárůst z přibližně 1 milionu na 5,5 milionu zpracovaných tiketů měsíčně. Růst zaznamenává firma také z pohledu počtu lidí – za poslední rok vyrostl tým dvojnásobně, na 150 vikingů a valkýr.

V bettingu zaznamenává Oddin.gg především stále větší význam oficiálních dat z jednotlivých herních titulů a zároveň rozšiřování počtu bettingových příležitostí, tedy herních titulů, na které se vytvářejí kurzy. Tato skutečnost znamená pro Oddin větší komplexitu a vyžaduje neustálé zlepšování platformy. V oboru esportu dominují pokročilé technologie, je nutné se neustále adaptovat na změny, které způsobují např. časté patche, v čemž pomáhá automatizace spojená s umělou inteligencí a strojovým učením.

„Oddin.gg operuje vlastně ve třech odvětvích zároveň. Našimi klienty jsou sázkové a iGaming společnosti, ale jsme samozřejmě především pevně ukotveni v esportu. Můžeme s radostí potvrdit, že právě esport stále zažívá prudký nárůst popularity. Odvětví současně zraje, konsoliduje se, profesionalizuje se a také hledá nové modely financování. Hraní všech typů her se po covidových letech, která z pochopitelných důvodů trhala rekordy, vrací k normálu, přesto zde pozorujeme globální růst,“ říká Vlastimil Venclík, CEO a zakladatel Oddin.gg.

Fenomén co-streamingu

Sledování esportových zápasů je stále silnějším rivalem sledování klasického sportu. Vypovídá o tom aktuální dění ve streamingu – v soupeření platforem Kick a Twitch o vysílací práva, diváky a především top streamery padaly šestimístné sumy v dolarech.

Zároveň vznikl v rámci streamingu nový samostatný fenomén, tzv. co-streaming. Pořadatel turnaje udělí vybraným osobnostem povolení streamovat událost na svých vlastních kanálech, kde mohou zápas komentovat a interagovat s fanoušky. Co-streaming posiluje pocit komunity a umožňuje násobně větší zapojení fanoušků než v případě klasického sledování živého přenosu.

Česká firma, globální tým

Oddin.gg je českou firmou s globálním týmem, který je v současnosti dvakrát větší než před rokem. Aktuálně buduje Oddin.gg trading tým v Limě, kam firma letos expandovala, a nabírá individuální talenty žijící ve stále vzdálenějších destinacích. Výsledkem je diverzifikovaný tým z různých kultur s rozličnými znalostmi a zkušenostmi napříč všemi pozicemi – developeři, testeři, tradeři, marketéři, designéři i HR.

Aktuálně otevřené pozice v Oddin.gg naleznete zde.

Více o Oddin.gg

Oddin.gg je analytická esportová platforma, která se specializuje na monitoring videoherních turnajů předních her esportové scény s cílem nabídnout co nejpřesnější situační modely pro sázkové kanceláře a bookmakery. Docílit toho dokáže skrze strojové učení a moderní analytické nástroje, které zkoumají přes 100 proměnných každou vteřinu zápasu a dokážou tak přesně předpovídat vývoj v precizně kontrolovaném finančním prostředí.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články