Mews kupuje startup Nomi. Druhá letošní akvizice urychlí využití umělé inteligence v pohostinství

9. 10. 2023 – 14:30 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Mews kupuje startup Nomi. Druhá letošní akvizice urychlí využití umělé inteligence v pohostinství
zdroj: Mews

Český scaleup Mews, přední poskytovatel cloudových systémů pro správu nemovitostí v pohostinství, dnes oznámil akvizici startupu Nomi z Nashville, Tennessee. Nomi bude patřit do Mews Guest Journey a umožní hoteliérům poskytovat hostům vysoce personalizovaný zážitek. Startup Nomi, založený v roce 2021, vyvinul místního průvodce pro cestovatele, který využívá prediktivní analytiku a umělou inteligenci. Bere v úvahu typ osobnosti každého uživatele, jedinečné preference, zájmy a potřeby. Nomi hotelům poskytuje informace o zákaznících v reálném čase, což jim pomáhá lépe porozumět hostům, činit provozní rozhodnutí na základě dat a poskytovat hostům skvělé zážitky.

Startup Nomi založili Tim Drisdelle, bývalý inženýr Applu, který pracoval na maloobchodních platbách Siri a Apple, a Natasha Drisdelle, která v pohostinství pracovala téměř dvacet let, také třeba jako ředitelka Omni Hotels & Resorts. Natasha byla také zakladatelkou a generální ředitelkou hotelové manažerské společnosti Lord & Liberty Hotels, kde vznikl nápad na Nomi.

Tim Drisdelle, který nyní vede inženýrský tým Guest Experience v Mews, poznamenal: „Nápad na Nomi vznikl v naší společnosti pro správu hotelů, Lord & Liberty. Všimli jsme si nedostatků, se kterými se turisté potýkali, a to byla především snaha najít skvělá lokální místa, odpovídající jejich individuálním požadavkům. Postavili jsme Nomi tak, aby přinášela radost a nadšení pro každého cestovatele. Těší nás, že v naší cestě můžeme pokračovat jako součást Mews. Tato příležitost nám poskytne větší možnosti, jak umožnit hoteliérům ještě více zlepšovat zážitky pro jejich hosty.“

Mews byl založen s cílem usnadnit personalizaci zážitků pro každého hosta, a tím umožnit vznik kominuty v každém hotelu. Jsem potěšen, že mohu přivítat Nomi do Mews rodiny. Přispěje to k plnění firemní mise, již je poskytovat personalizované a ojedinělé zážitky všem cestovatelům. Začíná tím další úroveň spolupráce s hoteliéry, v rámci které budeme schopni precizněji personalizovat pobyty hostů a vyhovět jejich potřebám a zájmům,“ doplňuje Richard Valtr, zakladatel Mews.

Akvizice Nomi byla řízena investiční odnoží Mews Ventures, která byla založena s cílem urychlit technologickou transformaci pohostinství. Nomi se pro Mews Ventures stává již sedmou akvizicí, přičemž mezi předchozí akvírované společnosti patří Planet Winner (2019), Base7Booking (2020), Hotel Perfect (2021), Cenium (2022), Bizzon (2022) a Hotello (2023).

Zdroje:
Tisková zpráva, Mews

Nejnovější články