Komerční banka kupuje majoritní podíl ve startupu Upvest

5. 8. 2022 – 7:07 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Komerční banka kupuje majoritní podíl ve startupu Upvest
zdroj: Foto: Komerční banka

Spolupráce Upvestu a KB začala kapitálovým vstupem již v roce 2020. Od té doby se Upvestu podařilo navázat spolupráci v mnoha odvětvích jeho businessu a sám Upvest si spolupráci pochvaluje – funguje prý nad očekávání dobře a má obohacovat obě strany.

Upvest se specializuje na investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate a to formou podílu na úvěrové smlouvě.

V minulém roce se firmě podařilo, i díky spojení Upvestu s KB, oslovit s nabídkou financování přední české developery jako jsou namátkou FINEP, Crestyl nebo J&T Real Estate a následně oslovit i nové investory nejen z řad stávajících klientů KB, kteří se na takovém financování podíleli. Upvest tak s přispěním KB dále upevňoval svoji pozici respektovaného partnera jak pro developery, tak pro investory.

Nabytí majoritního podílu KB v Upvestu je tak dalším logickým krokem, který Upvestu přinese, dle jeho slov, další možnosti rozvoje svého produktu a silné a stabilní zázemí jedné z předních českých bank.

„Jednou z částí portfolia, na které se zaměřujeme, je crowdfundingové financování. Jsme proto velice rádi, že v rámci spolupráce s Upvestem se nám potvrdilo hned několik klíčových bodů, na jejichž základě jsme se do toho před dvěma lety rozhodli jít. Společnou nabídku klientům Komerční banky jsme připravovali hned od prvního majetkového vstupu. Dnes je jasné, že tato nabídka je pro obě skupiny klientů, developery i investory, velice atraktivní,“ komentuje David Formánek, člen představenstva Komerční banky, jak reportuje Czech Crunch.

„Po více než dvouleté úspěšné spolupráci dávalo oběma stranám smysl, aby se Upvest stal plnohodnotnou součástí skupiny KB a dále se profesionalizoval a rozvíjel pod záštitou přední české banky, která spadá do globální skupiny Société Générale,“ řekl pro Czech Crunch David Musil, spoluzakladatel a CEO společnosti Upvest.

Brand, obchodní model i celý tým firmy přitom zůstává stejný. Upvest tak i nadále povedou jeho zakladatelé David Musil a Petr Volný

Chtěli bychom zdůraznit, že obchodní model, brand i celý tým Upvestu zůstávají nezměněny. Společnost dále povedou zakladatelé Upvestu David Musil a Petr Volný.

Zdroje:
Komerční banka, Tisková zpráva, Czechcrunch, Upvest

Nejnovější články