HR Pointy startují. CzechInvest spouští podzimní sérii seminářů pro personalisty

6. 10. 2022 – 10:06 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

HR Pointy startují. CzechInvest spouští podzimní sérii seminářů pro personalisty
zdroj: CzechInvest

CzechInvest spouští další podzimní HR Pointy pro personalisty, bezplatné semináře, které se konají po celém Česku. Přijďte se inspirovat a dozvědět se více o tom, jak inflace a rostoucí poptávka po kvalifikované pracovní síle mění náborové strategie.

„CzechInvest drží krok s aktuálními trendy v oblasti lidských zdrojů a svoje know-how sdílí se všemi zájemci. Tradiční semináře HR Point se poprvé konaly již v roce 2016 a od té doby sklízí velký úspěch. Máme radost, že můžeme pomáhat i v tomto oboru a předávat informace okolo zvýšené míry inflace,“ přibližuje vznik HR Pointů Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu, který je v současné době pověřen řízením agentury CzechInvest.

Sérii seminářů HR Point pořádá agentura CzechInvest ve spolupráci s personální agenturou HAYS a Sdružením pro zahraniční investice AFI. Tématem letošní podzimní série je vliv inflace na řízení lidských zdrojů – nábor nebo práci s talenty. HR Pointy se uskuteční nejen pro dlouholeté klienty agentury, ale pro i odbornou veřejnost ve všech regionech Česka od 4. října do 23. listopadu 2022.

„Ekonomické události a rostoucí inflace významně ovlivňují pracovní trh. Růst mezd je horkým tématem letošního roku, nicméně i firmy se potýkají s dopady vysoké inflace a nad rámec zvyšování mezd hledají další možnosti, jak upravit své náborové strategie, aby se jim podařilo získat zaměstnance, které právě potřebují. Naším cílem během HR Pointů je představit a přiblížit zaměstnavatelům možnosti, které v tomto směru mohou využít“ komentuje Klára Hrubá, Commercial Director z personální společnosti Hays.

V průběhu semináře budete moci sdílet zkušenosti s odborníky z vašeho regionu a diskutovat s představiteli personální agentury o dopadech inflace na firmu z pohledu personálních oddělení. Těšit se můžete na příklady toho, co vzít při hrozícím výrazném růstu cenové hladiny v patrnost z pohledu náborových strategií či retence talentů a klíčových zaměstnanců nebo jak k tomu přistupují jiní zaměstnavatelé.

„HR témata vždy byla, jsou a budou důležitá, ovšem poslední dobou jsou ještě důležitější než obvykle. Roli hraje na jedné straně aktuálně rekordní inflace a na druhé straně stále ještě nedostatek pracovní síly. Potvrzuje to i velký zájem o registraci na akce. V AFI jsme velice rádi, že můžeme CzechInvestu pomoci s organizací těchto HR Pointů, protože touto problematikou se zajímá téměř každý investor,“ dodává Ondřej Votruba, výkonný ředitel Sdružení pro zahraniční investice – AFI.

Zdroje:
Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články