Hollywoodský herec Kevin Costner učí americké cestovatele historii skrze aplikaci HearHere

13. 5. 2022 – 16:56 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Hollywoodský herec Kevin Costner učí americké cestovatele historii skrze aplikaci HearHere
zdroj: HearHere

Jedete si takhle po Route 66 a najednou vás zaujme cedule upozorňující na místní zajímavost. Běžně byste museli zastavit, ale po příchodu pandemie už nemusíte riskovat žádný kontakt s cizinci. Zapnete aplikaci HearHere Kevina Costnera a necháte dabéry, ať vás za jízdy poučí o historii a tradicích.

Slavného hollywoodského herce Kevina Costnera jistě znáte z řady legendárních snímků, ale věděli jste, že se zajímá o cestování, historii a vyprávění? Z těchto svých koníčků udělal v roce 2020 podnikání, když spolu s Woodym Searsem založil startup HearHere provozující stejnojmennou mobilní aplikaci.

HearHere je ideálním společníkem na road trip po Spojených státech amerických, kdy se nemusíte zdržovat se zastavováním u každé památky a vystavovat se riziku nákazy covidem ve velkých davech. Sám Kevin Costner často někam přejíždí a láká ho každá cedule upozorňující na jeho zajímavost, ale kde na to má člověk brát čas. Řešením je jeho appka, která vám jednoduše odvypráví to, co vás zrovna zajímá, zatímco ukrajujete jednu míli za druhou z dlouhé cesty napříč státy.

Celá myšlenka začala u informování o původních obyvatelích amerického kontinentu jako snaha vzdělat Američany na cestách, ale během dvou let se původních cca 1 000 záznamů rozrostlo již na 9 000 a jsou mezi nimi jak nejrůznější fakta o místech, lidech, hudbě či sportu, tak i nepodložené příběhy založené na lidových pověrách.

O nadabování těchto příběhů se postaralo mnoho nejrůznějších lidí včetně samotného Costnera. HearHere má již přes 100 tisíc uživatelů a těší se i ze zájmu investorů, kteří letos v únoru přispěli 76 miliony korun na další rozvoj aplikace a expanzi na nové trhy.

Aplikace HearHere je momentálně dostupná jen v kontinentálních Spojených státech a pouze na zařízeních s iOS, ale již se připravuje na expanzi na Havaj a Aljašku. Do budoucna je v plánu i verze pro Android a mezinárodní pokrytí.

Pokud někdy budete cestovat po Americe, můžete si aplikaci vyzkoušet. Prvních pět příběhů máte zdarma, po jejichž poslechnutí vám nezbyde nic jiného, než si HearHere předplatit na rok za 36 dolarů (850 korun). Třeba časem dojde i na Českou republiku, protože něco obdobného by se zde určitě neztratilo.

Zdroje:
HearHere

Nejnovější články